CL-opluchting voor Barça, Juve en Real: UEFA trekt keutel voorlopig in

Reacties

Het lijkt er sterk op dat Barcelona, Juventus en Real Madrid komend seizoen gewoon deel mogen nemen aan de Champions League. Een mogelijke straf van de UEFA hing de Super League-clubs boven het hoofd, maar na een statement van de Europese voetbalbond is het waarschijnlijk dat de drie grote clubs voorlopig niet gestraft worden.

CL-opluchting voor Barça, Juve en Real: UEFA trekt keutel voorlopig in
© Pro Shots

Barça, Juve en Real Madrid zijn de drie clubs die geen afstand hebben genomen van de Super League-plannen en daardoor had de UEFA nog een appeltje te schillen met de grootmachten. De bond overwoog naar verluidt om Barcelona, Juventus en Real Madrid te weren uit de Champions League, maar in een statement op de officiële website meldt de UEFA dat de procedure tot nadere orde is geschorst.

Anderhalve maand geleden wonnen de drie Europese grootmachten, samen goed voor twintig Champions League-titels, een rechtszaak in Spanje. De rechter deed daar uitspraak en stelde dat de clubs niet gestraft konden worden door de UEFA of de FIFA. Mede door deze uitspraak lijkt de UEFA voorlopig buitenspel te staan, het is niet bekend of de bond alsnog gaat proberen straffen uit te spreken richting de drie clubs. Het hoofdtoernooi van de Champions League begint op 14 september. Ajax is geplaatst voor de groepsfase, PSV moet daar via de voorrrondes zien te komen. 

De UEFA was eerder wel succesvol met het bestraffen van de clubs die zich terugtrokken uit de Super League. Arsenal, AC Milan, Chelsea, Atlético Madrid, Internazionale, Liverpool, Manchester City, Manchester United en Tottenham Hotspur krijgen komend seizoen minder geld uit Europese competities en moeten daarnaast een boete betalen. De Engelse clubs komen er in eigen land goed vanaf met een lage boete, maar de voorwaardelijke straffen bij herhaling zijn niet mals.

UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin sprak zich onlangs nog uit over de Super League en is nog steeds woedend. VI maakte richting het EK dit portret van de beleidsbepaler. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.