City-uitblinker Sterling voorziet bondscoach Southgate van advies

Reacties

Phil Foden is nog geen basisspeler bij Manchester City, maar verdient toch een kans bij het Engelse nationale elftal. Dat is althans de mening van Raheem Sterling, de man in vorm bij City.

City-uitblinker Sterling voorziet bondscoach Southgate van advies
© Pro Shots

Engels international Sterling is geweldig aan het nieuwe seizoen begonnen en was ook dinsdagavond weer belangrijk voor City, in de Champions League-wedstrijd tegen Dinamo Zagreb. Sterling begon op de bank, kwam tien minuten in de tweede helft binnen de lijnen en hielp City met een doelpunt en een assist aan een 2-0 overwinning.

De assist die Sterling op zijn naam schreef was voor het doelpunt van Foden, die pas in blessuretijd was ingevallen. De negentienjarige jeugdinternational staat al jarenlang bekend als een groot talent, maar door de enorme concurrentie op het middenveld zijn de speelminuten voor Foden schaars. Sterling hoopt dat de Engelse bondscoach Gareth Southgate daar doorheen kan kijken.

'Met de spelers die we hier hebben moet je gewoon het spelletje lezen en dan komen de goals vanzelf', zei Sterling na afloop van de zege op Dinamo. 'Ik ben heel blij voor Phil en ik wil hem in het nationale elftal hebben. Als hij op deze weg blijft doorgaan, zal hij daar vanzelf terechtkomen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Pep Guardiola herhaalde nog maar eens wat hij al vaker heeft gezegd over Foden: het spijt hem dat hij de jongeling maar zo weinig in actie laat komen. 'Ik weet dat hij het verdient om te spelen en ik wil hem ook wel meer minuten geven, maar hij heeft spelers als Kevin De Bruyne, David Silva en Rodri voor zich', aldus de Spanjaard. 'Ik weet dat het voor hem het beste is om veel minuten te maken. Maar hij is nog jong. Hij wordt een ongelooflijke speler in de toekomst, maar voor nu is het wat het is.'

Guardiola, die niets wilde zeggen over Serdar Gözübüyük nadat de scheidsrechter hem een gele kaart had gegeven vanwege commentaar, vertelde verder dat hij nog meer verwacht van Sterling. 'Ik heb al vaker gezegd dat hij nog een betere speler zal worden. Ik denk dat hij zich nog altijd kan verbeteren in de beslissende actie. Tegen Dinamo was zijn pass op Phil perfect, maar ik denk dat hij op dit punt nog een stuk beter kan', aldus de kritische Guardiola.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep C UEFA Champions League 2019/2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
6
4
2
0
16-4
+12
14
2
Atalanta Bergamo
6
2
1
3
8-12
-4
7
3
Sjachtar Donetsk
6
1
3
2
8-13
-5
6
4
Dinamo Zagreb
6
1
2
3
10-13
-3
5
* Actueel tot en met 29 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer R. Sterling
Meer over R. Sterling
Meer P. Foden
Meer over P. Foden
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.