City overklast United en neemt laatste horde richting bekerfinale

Reacties

Manchester City heeft woensdag ten koste van Manchester United de finale van het toernooi om de League Cup bereikt. De formatie van manager Pep Guardiola maakte vooral in de tweede helft het verschil tegen de stadgenoot die de laatste weken juist goed draaide in de Premier League.

City overklast United en neemt laatste horde richting bekerfinale
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
0 - 2
Manchester City
Manchester City

United en City moesten woensdag uitmaken wie zich na Tottenham Hotspur zou plaatsen voor de finale van het toernooi om de League Cup. Aan de opstellingen was al te zien dat het om de halve finale ging, want vrijwel kreeg niemand rust in het tweede bekertoernooi van Engeland. Donny van de Beek keek opnieuw toe vanaf de bank op Old Trafford.

In een vermakelijke eerste helft ging de bal drie keer in het net, maar stond er na 45 minuten gewoon nog 0-0 op het scorebord. Het begon al vroeg bij een eigen doelpunt van John Stones, die de bal ongelukkig achter Steffen werkte nadat de doelman redde op een schot van Marcus Rashford. Er was kort daarvoor echter al sprake van buitenspel. Om dezelfde reden ging aan de andere kant een goal van Ilkay Gündogan niet door. Phil Foden rondde na 25 minuten ook af na een dieptepass, maar ook hij stond bij het ontvangen van de bal buitenspel. Tussendoor dwong Bruno Fernandes doelman Zack Steffen tot een redding en raakte Kevin De Bruyne de binnenkant van de paal.

City kwam uitstekend uit de kleedkamer en liep United in het eerste kwartier van de tweede helft onder de voet. Daaruit volgde al na vijf minuten de openingstreffer. Stones, die eerder nog de schlemiel leek te worden door een eigen goal, was nu de gevierde man nadat hij een vrije trap van Foden verlengde en de bal in het doel zag belanden: 0-1. Het was aan doelman Henderson te danken dat Riyad Mahrez er even later niet al 0-2 van maakte. De keeper haalde een schot van de Algerijn uit zijn rechterhoek.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Tot in de slotfase hield United hoop op een goed resultaat, maar de thuisploeg was simpelweg niet sterk genoeg om gelijk te maken. Ook sterspeler Fernandes had niet zijn avond op Old Trafford. Met nog zeven minuten op de klok zorgde Fernandinho voor de beslissing. De ervaren middenvelder nam een afgeslagen bal op de pantoffel en zorgde met een laag schot in de linkerhoek voor 0-2, tot grote vreugde van Guardiola. Van de Beek mocht daarna nog invallen voor Fred, maar aan de score veranderde niets meer. Zo plaatste City zich voor de finale van 25 april op Wembley, waar Tottenham de tegenstander is.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.