City na wereldgoal Kompany één wedstrijd verwijderd van titel

Reacties

Manchester City is weer de koploper van de Premier League. Tegen Leicester City ging het enorm moeizaam, maar uitgerekend aanvoerder Vincent Kompany voorkwam een feestje in Liverpool.

City na wereldgoal Kompany één wedstrijd verwijderd van titel
Manchester City
Manchester City
1 - 0
Leicester City
Leicester City

City kende voor eigen publiek een bijzonder moeizaam eerste halfuur. Leicester City zette de ploeg van Pep Guardiola flink onder druk. Ricardo Pereira kreeg zelfs een uitstekende kans op de 0-1, maar Kompany voorkwam een doelpunt. City, dat vooral aan de bal erg slordig was, zette daar nauwelijks iets tegenover.

Pas na een halfuur kreeg de regerend landskampioen wat grip op de wedstrijd. Sergio Agüero kreeg nog een prima kans op de openingstreffer, maar een knappe redding van Kasper Schmeichel en de lat voorkwamen dat de kopbal tegen de touwen vloog. De doellijntechnologie van de arbitrage bewees bovendien dat de bal niet over de doellijn was geweest.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld volledig. City was heer en meester en kreeg via Raheem Sterling twee flinke kansen. Met het inbrengen van Leroy Sané voor Phil Foden werd de ploeg van Guardiola alleen maar gevaarlijker. Toch kreeg Leicester, na een indrukwekkende dribbel van Harry Maguire, via James Maddison nog een serieuze mogelijkheid. De aanvallende middenvelder schoot rakelings naast.

De klok bleef ondertussen doortikken en de spanning bij Guardiola langs de lijn was duidelijk zichtbaar. De vreugde-explosie was twintig minuten voor tijd dan ook gigantisch toen Kompany op weergaloze wijze de 1-0 maakte. De Belg kreeg alle ruimte om in een goede positie te komen voor een schot en joeg de bal vanaf twintig meter snoeihard in de bovenhoek achter de kansloze Schmeichel.

Leicester City-manager Brendan Rodgers, die zijn oude club Liverpool maar wat graag wilde helpen in het Etihad Stadium, bracht met Harvey Barnes, Kelechi Iheanacho en Demarai Gray drie frisse aanvallers binnen de lijnen, maar een stunt zat er niet in. Zo kan City komende zondag op de laatste speeldag de landstitel pakken op bezoek bij Brighton & Hove Albion.

Zo 12 mei 2019

Premier League

Stand Premier League 2018/2019

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
32
2
4
95-23
+72
98
2
Liverpool
38
30
7
1
89-22
+67
97
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Meer Leicester City
Meer over Leicester City
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.