City herstelt zich, horrordebuut in CL voor De Roon en Hateboer

Manchester City is woensdag zonder problemen met een overwinning gestart aan de groepsfase van de Champions League. Shakhtar Donetsk werd net als vorig seizoen vakkundig aan de kant gezet. Marten de Roon en Hans Hateboer kenden een dramatisch Champions League-debuut met Atalanta.

Sjachtar Donetsk
0 - 3
Manchester City

City en Shakhtar treffen elkaar dit seizoen voor het derde jaar op rij. Ook in 2017 en 2018 stonden de twee clubs in de groepsfase tegenover elkaar. City verloor alleen de eerste uitontmoeting in 2017 en had ook deze keer weinig moeite met de club uit Oekraïne. De Engelsen hadden iets goed te maken na de verrassende 3-2 nederlaag in de Premier League tegen Norwich City van afgelopen zaterdag. Na een aftastend begin van beide teams was het al snel raak toen City aanzette.

Gabriel Jesus kreeg de eerste grote kans voor de bezoekers. De Braziliaan kopte net over het doel uit een voorzet. Vijf minuten later was het alsnog raak. Jesus legde af op Ilkay Gündogan, die met een geplaatst schot de paal raakte. Riyad Mahrez stond klaar om de rebound binnen te schieten: 0-1. Na een speldenprikje van Shakhtar via Júnior Moraes verdubbelde City vlak voor rust de score. Nu waren de rollen omgedraaid: Mahrez speelde Gündogan aan en zag zijn ploeggenoot afronden voor 0-2. Het lukte Shakhtar daarna niet om de spanning terug te brengen. Wel werd het nog 0-3 voor City via Jesus, die in een pijlsnelle counteraanval scoorde na een pass van Kevin De Bruyne.

Dinamo Zagreb
4 - 0
Atalanta Bergamo

De Roon en Hateboer beleefden een avond om snel te vergeten tegen Dinamo Zagreb. De Kroaten toonden zich uiterst effectief tegen Atalanta. Binnen tien minuten stonden de Italianen met de rug tegen de muur. Marin Leovac opende daarop de score door een voorzet van Petar Stojanovic binnen te schuiven. Leovac was vervolgens ook de aangever bij de 2-0 van Mislav Orsic, die met een geplaatst schot scoorde. De lijdensweg van Atalanta was daarmee nog niet voorbij, want Orsic maakte vlak voor rust ook al zijn tweede goal met een kopbal op aangeven van Arijan Ademi.

Met 3-0 als ruststand was de wedstrijd al grotendeels beslist. Atalanta probeerde nog wel terug te komen, maar kwam niet tot grote kansen. De Italianen incasseerden halverwege de tweede helft nog wel de 4-0 van Zagreb. Goudhaantje Orsic stond helemaal vrij bij een voorzet van Kévin Théophile-Catherine en completeerde zijn hattrick. Nóg erger werd de avond voor Atalanta niet.