'City Group krijgt na keiharde nee in Breda alsnog nieuwe club in handen'

Reacties

De City Group krijgt na Manchester City, Lommel SK, Troyes en Girona een vijfde Europese club in handen. De bedoeling was om NAC Breda toe te voegen aan de stal, maar in Brabant liep het steenrijke consortium een blauwtje. Er is nu overgeschakeld op Palermo, de gevallen Serie A-club komt deze zomer zo goed als zeker in handen van de City Group.

'City Group krijgt na keiharde nee in Breda alsnog nieuwe club in handen'
© Pro Shots

In maart meldde VI nog dat City Group zijn oog had laten vallen op NAC, maar de overname stuitte op ontzettend veel verzet. Uiteindelijk kwam het lokale consortium NAC=Breda aan de macht en moest de City Group met de staart tussen de benen vertrekken uit Nederland.

De tocht naar Italië werd ingezet, want Palermo lijkt als volgende club toegevoegd te worden aan de City Group. De overname wordt deze zomer afgerond volgens Sky Sport Italia. Palermo kwam dit seizoen uit op het derde niveau van Italië, maar heeft de weg omhoog ingezet.

Palermo werd net als Parma enkele jaren geleden failliet verklaard, waardoor de club moest starten op het vierde niveau. Daar werd in het eerste seizoen meteen promotie afgedwongen, maar pas twee seizoenen later is een terugkeer in de Serie B een feit. Palermo rekende met Padova af in de play-offs en speelt daardoor volgend seizoen, waarschijnlijk onder de heerschappij van de City Group, op het tweede niveau.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.