'City flink in de penarie: ook Premier League komt met sancties'

Reacties

Manchester City moet vrezen dat ook de Premier League met zware sancties komt nu de UEFA de club voor twee jaar heeft uitgesloten van Europees voetbal. Dat melden diverse Engelse media, nu de kampioen van Engeland zich niet aan de Financial Fair Play-regelgeving heeft gehouden.

'City flink in de penarie: ook Premier League komt met sancties'
© Pro Shots

Het leidde vrijdag al tot de zware straf van de UEFA, die na uitvoerig onderzoek heeft geconcludeerd dat City grove overtredingen heeft gemaakt bij het opgeven van de sponsorinkomsten tussen 2012 en 2016. Volgens bronnen van zowel The Guardian als The Independent heeft dit ertoe geleid dat de Premier League nu ook in actie is gekomen, omdat het verstrekken van misleidende informatie over de inkomsten van de club ook in strijd is met de licentieregelgeving van de Engelse competitie.

En dus heeft de Premier League volgens de twee Britse kranten al een eigen onderzoek opgestart. Zo zouden er al gesprekken hebben plaatsgevonden met de advocaten van City, al wil geen van beide partijen dat bevestigen. Ook zouden commissies van de Premier League al hebben gediscussieerd over mogelijke straffen. Daarbij valt absoluut niet uit te sluiten dat City een puntenstraf krijgt voor het overtreden van de financiële regels van de Premier League.

De Premier League introduceerde twee jaar na de UEFA zijn eigen Financial Fair Play-regelgeving en kondigde in maart vorig jaar al aan dat het een onderzoek was gestart naar de financiële situatie van City. Net als de UEFA deed de organisatie dat naar aanleiding van de publicaties in het tijdschrift Der Spiegel op basis van door Football Leaks openbaar gemaakte informatie. Daarin stond onder meer dat eigenaar Sheikh Mansour een groot deel van de sponsorinkomsten zelf betaalde.

'De UEFA lijkt sterk te staan in de zaak tegen Manchester City'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.