City-fans storen zich aan Guardiola: 'Laat hij zich op het coachen concentreren'

Reacties

Manchester City boekte woensdag in de Champions League een spectaculaire zege op RB Leipzig (6-3), maar het Etihad Stadium was lang niet uitverkocht. City-manager Pep Guardiola verbaasde zich daarover, maar de officiële supportersclub van City niet.

City-fans storen zich aan Guardiola: 'Laat hij zich op het coachen concentreren'
© Pro Shots

In het Etihad Stadium kunnen 55 duizend toeschouwers terecht, maar voor het Champions League-duel met Leipzig waren er 38 duizend aanwezig. De lege plekken op de tribunes vielen ook op bij Guardiola, die supporters opriep om komend weekend weer naar het stadion te komen.

'Ik hoop dat er zaterdag meer fans aanwezig zijn. We zullen vermoeid zijn, dus hebben we de steun hard nodig', zei Guardiola tegen Engelse media. Manchester City, de huidige nummer vijf in de Premier League, ontvangt komend weekend thuis tegen Southampton.

Kevin Parker spreekt namens de officiële supportersclub van Manchester City zijn verbazing uit over de woorden van de manager. 'Laat Guardiola zich vooral concentreren op het coachen. Want als hij kritiek levert op de fans weet hij niet waarover hij praat. Sommige mensen kunnen het gewoon niet betalen om twee keer per week naar het stadion te gaan, sommige hebben gewoon de tijd niet op woensdagavond, bijvoorbeeld omdat ze ook nog eens voor de kinderen moeten zorgen. En wellicht is er ook nog de nodige ongerustheid wegens de pandemie', aldus Parker.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.