City breekt met Premier League-trend na flinke kritiek op Liverpool

Reacties

Manchester City heeft als eerste Premier League-club bekend gemaakt dat het zijn 463 reguliere werknemers gewoon doorbetaalt tijdens de coronacrisis. De kampioen van Engeland zal dus geen beroep doen op het noodfonds van de regering.

City breekt met Premier League-trend na flinke kritiek op Liverpool
© Pro Shots

Liverpool maakte zaterdag nog bekend dat wel te doen, waarop de club ervan langs kreeg van oud-spelers Jamie Carragher en Stan Collymore. Eerder troffen ook Newcastle United, Tottenham Hotspur, AFC Bournemouth en Norwich City de bezuinigingsmaatregel. Vooral in het geval van de twee eerstgenoemde clubs - allebei eigendom van een rijke eigenaar - leverde dat toen ook al kritiek op, zeker omdat de spelers uit de Premier League vooralsnog geen salaris inleveren. Gesprekken daarover zijn nog gaande.

De leiding van City besloot voor het weekend al dat het geen beroep zal doen op het noodfonds, dat volgens de critici is bedoeld voor kleinere ondernemers. De club hakte de knoop vrijdag door na overleg tussen de voorzitter en het bestuur. 'We zijn vastberaden onze mensen, hun banen en onze business te beschermen, terwijl we tegelijkertijd ook doen wat we kunnen om de maatschappij te steunen in deze voor iedereen zeer uitdagende periode', aldus operationeel directeur Omar Berrada in een statement.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.