Cirkeltje Dominique Janssen rond met uitverkochte CL-finale in eigen land

Reacties

Dominique Janssen staat zaterdagmiddag om 16.00 uur met VfL Wolfsburg in de finale van de Champions League tegen Barcelona. Samen met haar ploeggenoten Jill Roord en Lynn Wilms keert ze terug naar Nederland om in een uitverkocht Philips Stadion de finale af te werken.

Cirkeltje Dominique Janssen rond met uitverkochte CL-finale in eigen land
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
3 - 2
Wolfsburg
Wolfsburg

Voor Janssen is de terugkeer extra speciaal, aangezien zij een bijzondere band heeft met Eindhoven. 'De eerste keer dat ik een wedstrijd betaald voetbal zag, was PSV in het Philips Stadion', vertelt ze in een interview met de clubkanalen. Janssen heeft zelfs voor PSV gespeeld, maar vertrok voor ze debuteerde in het eerste elftal.

'Ik trainde mee met de meiden van PSV, maar koos uiteindelijk voor een grote sprong en trok naar Duitsland. Toch zou je kunnen zeggen dat Eindhoven deel uitmaakt van mijn sportcarrière – zij het op een heel klein niveau.' Janssen won al veel prijzen met Wolfsburg, zoals tweemaal de landstitel en vier keer de beker. Alleen de Champions League ontbreekt nog. Daar was ze vorig jaar al dichtbij, maar Wolfsburg verloor in de finale van Lyon. 'Elke speler droomt ervan ooit de Champions League te winnen. Eigenlijk hadden we dat vorig jaar al moeten doen.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.