Circus Real Madrid: van adieu Zidane naar rentree Zidane

Reacties

284 dagen nadat hij zijn vertrek bij Real Madrid aankondigde, keert Zinedine Zidane terug als hoofdtrainer van De Koninklijke. Gedurende zijn afwezigheid was het bijna geen dag rustig bij de Spaanse grootmacht. VI zet alle gebeurtenissen bij Real Madrid nog eens op een rijtje.

Circus Real Madrid: van adieu Zidane naar rentree Zidane

26 mei 2018
Real Madrid voltooit zijn trilogie. Mede door een falende Liverpool-keeper Loris Karius wint De Koninklijke voor de dertiende keer in de historie en voor de derde keer op rij het belangrijkste Europese toernooi voor club. Vrijwel direct na het veiligstellen van de heilige graal ontstaat er onrust. Cristiano Ronaldo kondigt zijn vertrek aan en Gareth Bale zinspeelt op een vertrek.

31 mei 2018
Het is echter Zinedine Zidane die als eerste zijn afscheid aankondigt, een bericht dat komt als een donderslag bij heldere hemel. De Fransman werd in het seizoen 2015/16 aangesteld als opvolger van Rafael Benítez en loodste Real Madrid onder meer drie keer naar de eindzege in de Champions League.

Cristiano Ronaldo won vier van zijn vijf CL-titels met Real Madrid.
Cristiano Ronaldo won vier van zijn vijf CL-titels met Real Madrid.

12 juni 2018
Onder anderen Mauricio Pochettino en Massimiliano Allegri worden gelinkt aan de trainersjob in Bernabéu, maar het is Julen Lopetegui die wordt benoemd als opvolger van Zidane. De bondscoach van Spanje gaat eerst nog het WK doen met La Selección.

13 juni 2018
Dat laatste is althans de bedoeling: de Spaanse bondsvoorzitter Luis Rubiales stuurt Lopetegui echter de laan uit. 'We hoorden pas vijf minuten van tevoren dat hij na het WK zou vertrekken. Dan moet je optreden. Julen heeft fantastisch werk geleverd met dit team, maar we konden simpelweg niet accepteren hoe hij met deze situatie is omgesprongen', legt een furieuze Rubiales uit aan de vooravond van het WK.

10 juli 2018
Na 438 officiële duels en 450 doelpunten gaan Ronaldo en Real Madrid uit elkaar. De Portugees maakt voor honderd miljoen euro de overstap naar Juventus, dat onlangs nog een inkijkje gaf in hoe de deal totstandkwam.

15 augustus 2018
Het tijdperk-Lopetegui begint onder een slecht gesternte. Atlético Madrid blijkt met 4-2 te sterk in de strijd om de Europese Super Cup. Met twee goals fungeert Diego Costa als beul van De Koninklijke.

31 augustus 2018
De transfermarkt gaat dicht zonder dat Real Madrid miljoenen heeft uitgegeven voor een gearriveerde wereldster. De overgang van de piepjonge Vinícius Júnior was eerder al afgerond. Wel haalt de Europees kampioen nog doelman Thibaut Courtois, die de concurrentiestrijd aan moet gaan met Keylor Navas.

Thibaut Courtois: een van de weinige zomeraankopen van Real Madrid.
Thibaut Courtois: een van de weinige zomeraankopen van Real Madrid.

19 september 2018
Lopetegui gaat voortvarend van start. Real Madrid houdt tien punten over aan zijn eerste vier competitieduels en begint sterk aan de jacht op een nieuwe Champions League-eindzege. AS Roma wordt met 3-0 verslagen. Isco is een van de uitblinkers.

20 oktober 2018
In het najaar gaat het opeens helemaal mis. Real Madrid verliest van Sevilla, CSKA Moskou, Alavés en Levante, waardoor Lopetegui stevig onder druk komt te staan. De oefenmeester heeft het geluk dat ook Barcelona en Atlético Madrid veel puntenverlies lijden.

28 oktober 2018
Een 5-1 nederlaag in de Clásico bezegelt het lot van Lopetegui. Zelfs zonder de geblesseerde Lionel Messi wordt Real Madrid dolgedraaid door Barcelona. Daags na de afgang in Camp Nou maakt De Koninklijke het vertrek van de trainer bekend. Het tijdperk-Lopetegui in Madrid blijft daardoor beperkt tot veertien officiële wedstrijden, waarvan tien competitieduels. Van die tien wedstrijden in La Liga wist Real er slechts vier te winnen. Santiago Solari wordt van het B-team overgeheveld naar de hoofdmacht.

Julen Lopetegui hield het niet lang vol bij Real Madrid.
Julen Lopetegui hield het niet lang vol bij Real Madrid.

13 november 2018
Na vier achtereenvolgende zeges mag Solari het adjectief 'interim' weghalen voor zijn functie. De Argentijn tekent een contract tot medio 2021 als hoofdtrainer. Door de regels moet Real Madrid of Solari een permanente aanstelling geven of iemand van buitenaf halen. Trainers mogen namelijk maar een beperkte periode als interim fungeren in Spanje.

12 december 2018
Los van een uitglijder bij Eibar presteert Real Madrid behoorlijk tijdens de wittebroodsweken van Solari. Alarmerend is wel een 0-3 thuisnederlaag tegen CSKA Moskou in de Champions League. Real Madrid is op dat moment al zeker van de achtste finale, maar het vertoonde spel leidt tot grote zorgen.

22 december 2018
Real Madrid prolongeert zijn titel op het WK voor clubs. Kashima Antlers in de halve finale en Al Ain in de eindstrijd worden eenvoudig verslagen.

6 januari 2019
De ploeg van Solari begint dramatisch aan 2019. Nadat op 3 januari al met 2-2 gelijk wordt gespeeld tegen Villarreal boekt drie dagen later Real Sociedad een 0-2 overwinning in Bernabéu. De Koninklijke moet zo flink in de achtervolging op Barcelona.

9 februari 2019
Real Madrid imponeert met een 1-3 overwinning op Atlético Madrid. De triomf komt niet uit de lucht vallen. In de weken daarvoor rijgt De Koninklijke al de zeges aaneen. Het leidt tot vertrouwen voor de komende cruciale maand.

27 februari 2019
Real Madrid maakt een zeer overtuigende indruk in de eerste helft van het Copa del Rey-duel met Barcelona, maar mist diverse mogelijkheden. Na rust slaan de Catalanen keihard toe: 0-3. De finaleplaats gaat daarmee in rook op voor Real Madrid.

2 maart 2019
Ook in de competitie rekent Barcelona af met Real Madrid: 0-1. Door de treffer van Ivan Rakitic hebben de Catalanen twaalf punten meer dan De Koninklijke.

5 maart 2019
Na dik duizend dagen als Champions League-houder doet Real Madrid afstand van de troon. Ajax legt de ploeg van Solari met 1-4 op de pijnbank. Begin maart al uitgeschakeld voor alle prijzen; het is Real Madrid in 2006 voor het laatst overkomen.

11 maart 2019
Real Madrid kondigt de rentree van Zidane aan. Het nieuws betekent tevens het einde van dagenlange speculaties. Niet alleen over de mogelijk nieuwe trainer, maar ook over de toekomst van spelers. Onder anderen José Mourinho werd ook gelinkt aan Real Madrid. Zaterdag is het echter Zidane die zijn rentree viert in het thuisduel met Celta de Vigo.

'Real Madrid gaat een superster halen: Neymar, Mbappé of Hazard'
LaLiga

Stand LaLiga 2018/2019

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
38
26
9
3
90-36
+54
87
2
Atlético Madrid
38
22
10
6
55-29
+26
76
3
Real Madrid
38
21
5
12
63-46
+17
68
4
Valencia
38
15
16
7
51-35
+16
61
5
Getafe
38
15
14
9
48-35
+13
59
6
Sevilla
38
17
8
13
62-47
+15
59
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.