Cillessen vol vertrouwen naar Camp Nou: 'Ik hou van lastige wedstrijden'

Reacties

Jasper Cillessen ziet geen reden waarom Valencia zaterdag bij Barcelona niet kan stunten. Ondanks de onrust door de veelbesproken trainerswissel in Camp Nou heeft de keeper volop vertrouwen.

Cillessen vol vertrouwen naar Camp Nou: 'Ik hou van lastige wedstrijden'

De Oranje-goalie stond drie jaar onder contract bij Barcelona en moest het daar doen met een rol achter Marc-André ter Stegen. De rolverdeling bij de Spaanse kampioen was al die tijd duidelijk en leidde niet tot ophef, maar het gebrek aan speeltijd begon toch te knagen. Daarom koos Cillessen voor Valencia, waar hij in zijn eerste drie competitiewedstrijden slechts twee goals incasseerde. Defensieve stabiliteit was een van de kenmerken in de tijd met succescoach Marcelino, die deze week na een conflict met eigenaar Peter Lim werd weggestuurd.

Op de clubsite wordt erkend dat het een moeilijke week is voor de selectie, maar Cillessen wil het over de komende topper hebben. 'Barcelona is een erg lastige tegenstander, maar we gaan er met een goed gevoel heen na onze zege op Mallorca in de vorige speelronde. Bij die wedstrijd hebben we vertrouwen getankt, en dat heb ik daarna persoonlijk ook gedaan met het nationale team. Ik ben klaar voor zaterdag.' Een enorm voordeel voor Valencia is dat Lionel Messi nog niet fit is, net als Luis Suárez.

Valencia groeide onder Marcelino uit tot een angstgegner van Barcelona. De Catalanen hadden de grootse moeite om de 4-4-2-formatie van Los Che stuk te spelen en werden met counters vaak in de problemen gebracht. Valencia hield Barça in La Liga vorig seizoen twee keer op een gelijkspel en in de bekerfinale werd zelfs gewonnen van de Spaanse kampioen.

'Valencia heeft het goed gedaan in Camp Nou en ik denk dat het nu ook mogelijk is om te winnen, dat is ook waar ik voor ga. Ik hou van lastige wedstrijden en heb veel vertrouwen en dit team. We gaan op jacht naar een zege zaterdag', aldus Cillessen, die nu te maken heeft met Albert Celades, de nieuwe coach van Valencia die eerder bondscoach van Spanje Onder-21 was.

Barcelona
Barcelona
5 - 2
Valencia
Valencia
'Cillessen na wapengekletter klaar voor Frenkie, Maddison is wat Man Utd zoekt'
Bekijk hier al onze video's
Meer Valencia
Meer over Valencia
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.