Cillessen verruilt Barcelona na drie jaar voor Valencia

Reacties

Jasper Cillessen heeft Barcelona na drie seizoenen verlaten. De dertigjarige doelman van het Nederlands elftal maakt de overstap naar Valencia, waarmee er een eind komt aan alle speculaties over zijn toekomst.

Cillessen verruilt Barcelona na drie jaar voor Valencia

In april sprak Cillessen al zijn vertrekwens uit. Na drie seizoenen als reservekeeper van Barcelona was hij nu dan toch écht toe aan een rol als nummer één. Sindsdien werd de Oranje-international met allerlei clubs in verband gebracht. Meerdere Premier League-clubs toonden interesse, terwijl Benfica en FC Porto zelfs concreet werden. Cillessen wilde echter graag naar een club in de vijf grootste Europese competities.

Met Valencia komt die wens in vervulling. Die club heeft een zeer succesvol seizoen achter de rug. Het jaar begon nog moeizaam, maar Valencia sloot het seizoen af met de winst van de Copa del Rey (in de finale werd het Barça van Cillessen geklopt) en de vierde plaats in La Liga. Dat betekent dat Los Che volgend seizoen in de Champions League actief zijn, wat eveneens een belangrijke voorwaarde was voor Cillessen bij het kiezen van een nieuwe club.

Valencia wordt de vierde club in de loopbaan van Cillessen. De Nijmegenaar begon zijn carrière bij NEC en maakte daarna de overstap naar Ajax. Na vijf seizoenen in Amsterdam vertrok de doelman in 2016 naar Barcelona met de ambitie om daar eerste keeper te worden. Marc-André ter Stegen groeide echter uit tot een van de beste keepers ter wereld, waardoor Cillessen in drie jaar Barça tot slechts 32 officiële wedstrijden, waarvan 24 in het bekertoernooi, kwam.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer J. Cillessen
Meer over J. Cillessen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.