Cillessen stellig: 'Volgend seizoen wil ik eerste keeper zijn'

Reacties

Jasper Cillessen staat aan de vooravond van zijn belangrijkste duel voor Barcelona. De Nederlandse doelman staat zaterdag onder de lat in de finale om de Copa del Rey, de laatste kans op een hoofdprijs voor Barça, en maakt van alle media-aandacht gebruik om een statement te maken.

Cillessen stellig: 'Volgend seizoen wil ik eerste keeper zijn'

Barcelona betaalde in augustus dertien miljoen voor de keeper van Ajax en het Nederlands elftal, maar al vrij snel werd duidelijk dat Cillessen toch echt als tweede doelman gehaald was. Alleen bij blessures van eerste keus Marc-André Ter Stegen en in het toernooi om de Copa del Rey werd er een beroep gedaan op de Nederlander.

Het is geen schande om tweede keeper te zijn bij één van de grootste clubs ter wereld, maar Cillessen heeft moeite met die rol. 'Ik ben nooit gelukkig als ik niet speel. Toen ik hier aankwam, wist ik dat ik wat tijd nodig zou hebben om te wennen, maar volgend seizoen ga ik vechten om de eerste keeper van Barcelona te zijn', vertelt hij aan het Spaanse Sport.

Ter Stegen, die een sterk seizoen doormaakte, lijkt onomstreden bij de Catalanen, maar Cillessen gelooft in zijn kans. 'Natuurlijk voel ik me goed genoeg. Als ik niet goed genoeg was, had Barça me niet gekocht. Ze hebben me vastgelegd omdat ik de potentie heb om hier te spelen, niet om op de bank te zitten.' Gebeurt dat niet, dan komt er een tijd om verder te kijken. 'Ik heb nog niet nagedacht over een vertrek, ik zit hier goed. Maar als ik volgend seizoen weer zo weinig speel, moeten we in de winterse transferperiode maar eens verder kijken.'

Door zijn periode als reserve verloor Cillessen ook zijn plek onder de lat bij Oranje. De ex-Ajacied heeft het al met de nieuwe bondscoach over zijn rol gehad. 'Ik heb met Dick Advocaat gesproken en hij vertelde me dat als ik goede wedstrijden speel, ik gewoon geselecteerd kan worden.' Een goed optreden in de Copa del Rey-finale tegen Alavés komende zaterdag zou wat dat betreft goed van pas komen voor de 28-jarige sluitpost, die is opgenomen in de definitieve selectie van Oranje.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.