Cillessen raakt uit beeld bij PSV

Reacties

Hoewel de internationals Cody Gakpo en Jordan Teze nog Nations League-wedstrijden met het Nederlands elftal spelen, start PSV over minder dan drie weken alweer met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De drie grote vragen die in Eindhoven leven zijn: Lukt het om Gakpo en Ibrahim Sangaré voor PSV te behouden, wie staat er komend seizoen in de spits en wie verdedigt het doel?

Cillessen raakt uit beeld bij PSV
© Pro Shots

Afgelopen week nam Gakpo de Speler van het Jaar-award van Voetbal International in ontvangst. De aanvoerder van PSV ging in op zijn toekomst nadat technisch directeur John de Jong had gemeld dat er een reële kans is dat Gakpo in Eindhoven blijft. 'Ik voel me thuis in Eindhoven en bij de club, dat zal ook nooit veranderen. Maar ik moet als speler ook goed kijken naar mijn ontwikkeling en dan ligt het eraan welke opties er zijn. Die houd ik op dit moment allemaal open. Ik heb in de jeugd altijd heel erg goed met trainer Ruud (Van Nistelrooij, red.) kunnen samen werken. Ik denk dat er voor PSV een heel mooie periode met hem aankomt en die hoop ik te zien of mee te kunnen maken.'

Of Gakpo blijft of gaat, is afhankelijk van de aanbiedingen die uit de internationale top gaan komen. Arsenal ligt nog steeds op pole position, de gesprekken tussen het management van de speler en onder meer die club lopen ook nog, maar een concrete aanbieding is er nog niet. Gakpo ligt nog tot medio 2026 vast in Eindhoven. Hij zou ook met een jaar kunnen verlengen, waarbij een salarisverhoging tot het niveau van Mario Götze (ruim drie miljoen euro) in de lijn der verwachtingen ligt. Bij een eventuele transfer krijgt Gakpo sowieso een percentage van de transfersom.

De Jong
In het droomscenario blijft Gakpo en wordt hij voorin geflankeerd door Luuk de Jong. PSV doet er alles aan om de 31-jarige spits tot een terugkeer naar Eindhoven te bewegen. Na zijn verhuurperiode aan Barcelona gaat De Jong terug naar Sevilla waar hij nog een jaar onder contract staat. Gezien de grote belangen, PSV speelt al begin augustus kwalificatiewedstrijden voor de Champions League, zal de club niet eindeloos wachten op De Jong. Er is een shortlist met goede alternatieven en bij een nee uit Sevilla, schakelt PSV direct door.

Cillessen
Wie er komend seizoen onder de lat staat, is nog niet bekend. Duidelijk is inmiddels wel dat dit zeer waarschijnlijk niet Jasper Cillessen zal zijn. Hoewel er wél gesprekken waren tussen PSV, de doelman en Valencia zijn er intern toch te veel twijfels over de fysieke staat van de 33-jarige keeper die afgelopen seizoen tot slechts zeventien wedstrijden in La Liga kwam. De positie in het doel is een lastige, omdat er niet heel veel goede en ook haalbare keepers zijn. Hendrik Van Crombrugge van Anderlecht staat wel op de lijst van doelmannen die de concurrentiestrijd met Joël Drommel aan moeten gaan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.