Cillessen met Barça B onderuit bij Celta, zorgen om Dembélé

Barcelona is met een veredeld B-team tegen een nederlaag opgelopen op bezoek bij Celta de Vigo. Maxi Gómez en Iago Aspas maakten het verschil tegen de kampioen van Spanje.

Celta de Vigo
2 - 0
Barcelona
Barcelona

Afgelopen weekend verzekerde Barça zich van de 26ste landstitel in zijn clubhistorie, maar echt uitgebreid kon dit niet gevierd worden. Afgelopen woensdag stond namelijk de heenwedstrijd op het programma in de halve finale van de Champions League. Liverpool kwam op bezoek in Camp Nou en werd mede dankzij twee treffers van Lionel Messi met 3-0 verslagen. Komende dinsdag wacht de return op Anfield, waardoor trainer Ernesto Valverde besloot alle spelers rust te geven die tegen Liverpool een basisplaats hadden.

Daardoor stond Jasper Cillessen onder de lat bij de Catalanen, die naast Arthur, Ousmane Dembélé en Samuel Umtiti vooral met wisselspelers aantraden in Estadio Municipal de Balaídos. Nadat de thuisclub de kampioen met een erehaag had verwelkomd, kreeg Barça al snel een flinke tegenvaller te verduren. Dembélé ging al na zes minuten met een spierblessure naar de kant en lijkt dinsdag dan ook niet inzetbaar.

Celta de Vigo had eigenlijk de hele wedstrijd het beste van het spel, maar het duurde lang voordat dit ook in de score werd uitgedrukt. Cillessen kwam goed weg toen een doelpunt van Néstor Araujo werd afgekeurd vanwege buitenspel, aangezien de doelman de bal knullig losliet. In de 67ste minuut opende de thuisclub alsnog de score. Gómez schoot een voorzet van Ryad Boudebouz ineens in de korte hoek. In de slotfase werd het nog 2-0 door Iago Aspas, die een strafschop benutte na hands van Moussa Wague.

Door de overwinning komt Celta de Vigo op veertig punten, waarmee het afstand neemt van nummer achttien Real Valladolid. Toch zijn de Galiciërs nog altijd niet zeker van lijfsbehoud.