Cillessen krijgt ultiem Barça-afscheid ondanks slechte generale repetitie

Reacties

Jasper Cillessen gaat zaterdag hoe dan ook het doel van Barcelona verdedigen in de finale van het toernooi om de Copa del Rey. De Catalaanse club heeft bekendgemaakt dat concurrent Marc-André Ter Stegen die wedstrijd niet gaat halen.

Cillessen krijgt ultiem Barça-afscheid ondanks slechte generale repetitie

De Nederlandse goalie is bij Barça dit hele seizoen al de bekerkeeper, maar na afgelopen weekend stond er toch ineens een vraagteken achter zijn deelname aan de eindstrijd. In het laatste competitieduel, op bezoek bij Eibar (2-2), maakte Cillessen namelijk bepaald geen sterke indruk. Bij beide tegendoelpunten zag hij er niet goed uit, terwijl trainer Ernesto Valverde die wedstrijd juist gebruikte als generale repetitie voor de finale.

Daarbij kwam ook nog eens dat Ter Stegen dit weekend waarschijnlijk weer inzetbaar zou zijn. 'We denken dat hij fit zal zijn voor de finale, na het aanpassen van de eerste diagnose', zo besprak Valverde na Eibar-uit nog de fysieke gesteldheid van de Duitse concurrent van Cillessen.

Barcelona heeft nu echter laten weten dat Ter Stegen tóch niet inzetbaar is, omdat hij nog altijd last heeft van zijn knie. En dus mag Cillessen zich, ondanks zijn slechte optreden tegen Eibar, opmaken voor de finale. Dat moet voor de Groesbeker zijn afscheid van Barcelona worden: hij zal de grootmacht deze zomer gaan verlaten omdat hij ergens eerste keeper wil zijn.

Barcelona neemt het zaterdag in de bekerfinale om 21.00 uur op tegen Valencia. De eindstrijd wordt afgewerkt in Estadio Benito Villamarín, het stadion van Real Betis.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.