Cillessen kan eindelijk weer lachen na bittere EK-pil

Reacties

Jasper Cillessen kijkt met een goed gevoel vooruit. Na het eerste oefenduel van Valencia verscheen er een lach bij de geplaagde doelman.

Cillessen kan eindelijk weer lachen na bittere EK-pil
© Pro Shots

Cillessen keek met een goed gevoel terug op het oefenduel met Villarreal. De 3-2 zege van vrijdag stemde tot tevredenheid, niet in de laatste plaats omdat een 0-2 achterstand werd omgebogen in een oefensucces.

Voor Cillessen zelf was het ook een positieve start van een jaar dat in zekere zin in het teken staat van revanche. De 32-jarige doelman wil met een schone lei beginnen na een beroerd seizoen, waarin hij werd geplaagd door blessures. Zijn gehoopte Oranje-zomer viel in het water. Na een positieve test verloor hij tot zijn ongenoegen zijn plaats in de Nederlandse EK-selectie nog voor het EK was begonnen.

'Het gaat goed, heel goed na zo'n lange tijd', zegt Cillessen op de website van Valencia. Een lach verscheen op zijn gezicht. De fysieke ongemakken zijn verleden tijd. Met de nieuwe trainer José Bordalás moet Valencia niet weer in de problemen raken. 'We hebben veel kwaliteit en ook veel karakter. Dit wordt een goed jaar voor ons', is Cillessen positief. 'Het is een signaal van onze groep om karakter te tonen om na zo'n zware trainingsweek na een 2-0 achterstand toch in de laatste minuut te winnen. Het is iets om heel blij mee te zijn.'

Dat was ook de boodschap die Bordalás had in juni, toen die zijn vertrouwen uitsprak in Cillessen. De doelman mocht van de nieuwe trainer niet vertrekken, ook al drukt die mede vanwege de afschrijving van de transfersom flink op de begroting. Dat vertrouwen voelde de Oranje-doelman vrijdag ook.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.