Cillessen geeft critici nieuwe munitie met blunder

Jasper Cillessen heeft wederom geen goede beurt gemaakt bij Valencia. Door een blunder van de Nederlandse keeper kwam Los Che woensdagavond niet verder dan een gelijkspel tegen Sevilla.

Valencia
Valencia
1 - 1
Sevilla
Sevilla

In Estadio Mestalla was er woensdagavond wisselend nieuws voor de Nederlanders van beide ploegen. Zo moest Luuk de Jong bij de bezoekers weer genoegen nemen met een plekje op de reservebank, waar hij de hele wedstrijd bleef zitten. Tien dagen geleden was de lange spits als invaller nog de reddende engel tegen Levante, tegen F91 Dudelange in de Europa League werd hij vorige week kort na rust gewisseld, waarna hij afgelopen weekend tegen Getafe in de slotfase slechts mocht invallen voor zijn scorende concurrent Javier Chicharito Hernández.

Voor Valencia-keeper Cillessen was er vooraf beter nieuws: hij mocht weer plaatsnemen onder de lat, nadat hij in de met 3-1 verloren competitiewedstrijd tegen Osasuna afgelopen zondag nog ontbrak omdat hij duizelig was. Het positivisme rondom de Nederlander verdween op slag van rust echter als sneeuw voor de zon. Na een lage voorzet vanaf de rechterkant ging het schot van Lucas Ocampos dwars door het midden, maar Cillessen deed niets meer dan op één knie zakken en liet de bal glippen: 1-1.

Die goal was koren op de molen voor de critici. Cillessen maakt dit seizoen namelijk bepaald nog geen onuitwisbare indruk bij Valencia. Hij kreeg in La Liga al meerdere (op het oog houdbare) tegengoals. Dat de fout van Cillessen uiteindelijk niet fataal werd, was te danken aan Rubén Sobrino. De aanvaller kopte uit een corner schitterend de 1-1 binnen, waarmee hij een punt redde voor de tegenstander van Ajax in de Champions League.

Real Sociedad
1 - 2
Levante
Levante

Met een vierde plaats was Real Sociedad tot woensdag een van de grote verrassingen van het huidige La Liga-seizoen, maar de Baskische club liet zich in eigen huis lelijk verrassen door middenmoter Levante. Nadat de 0-1 eerst nog werd afgekeurd, tekende Enis Bardhi met een fraai stiftje alsnog voor de openingstreffer. Voor rust werd het nog erger, toen Borja Mayoral uit de rebound de 0-2 binnenschoot.

Bij de thuisploeg stonden ex-Eredivisionisten Alexander Isak en Martin Ødegaard (vorig seizoen actief voor respectievelijk Willem II en Vitesse) in de basis, maar beide aanvallend ingestelde spelers konden een nederlaag niet voorkomen. Kort na de pauze zorgde Willian José met een fraai schot uit de draai nog wel voor de aansluitingstreffer, maar verder dan dat kwam Sociedad niet meer.