Na drie duels zonder zege in La Liga heeft Valencia weer eens gewonnen. Met een teruggekeerde Jasper Cillessen werden drie punten overgehouden aan het bezoek aan Athletic Bilbao.

Athletic de Bilbao
0 - 1
Valencia
Valencia

Midweeks raakte Cillessen verrassend zijn basisplaats kwijt bij Los Che, die thuis tegen Getafe een 3-1 voorsprong weggaven (3-3). Valencia-trainer Albert Celades koos drie dagen later in San Mamés echter weer voor de Oranje-international, die afgelopen zomer werd overgenomen van Barcelona. Cillessen zag zijn ploeg uitstekend beginnen aan de wedstrijd; Maxi Gómez schoot na vijf minuten net over het Bilbao-doel.

In de achttiende minuut voorkwam Bilbao-doelman Unai Simon een wereldgoal van Ezequiel Garay, die vanaf de rand van het strafschopgebied richting de kruising volleerde. Negen minuten later was het wél raak voor de bezoekers na een geweldige counter. Gómez ontsnapte aan buitenspel en stuurde Ferrán Torres weg. Die behield het overzicht en bood Denis Cheryshev een niet te missen kans. Van dichtbij zorgde de Rus voor 0-1.

Zes minuten na rust was Gómez dicht bij 0-2, maar Unai maakte er een hoekschop van. Athletic nam daarna het initiatief over en kreeg enkele goede mogelijkheden, maar Cillessen hield zijn doel schoon. De doelman redde uitstekend op een inzet van Iñaki Williams en kreeg daarna een paar ballen recht op zich af geschoten. Valencia stond even met de rug tegen de muur, maar heel lang duurde het offensief van de thuisclub niet.

Valencia trok uiteindelijk de overwinning over de streep, waardoor het naar de negende plaats stijgt. Het was een welkome overwinning voor de ploeg van Celades, die half september na een onrustige periode vol incidenten werd aangesteld als opvolger van Marcelino. Woensdag komt de ploeg van Cillessen opnieuw in actie. Dan is zijn oude werkgever Ajax in Mestalla de tegenstander in de Champions League. Beide clubs wonnen hun eerste wedstrijd in Groep H. Valencia op bezoek bij Chelsea (0-1), Ajax thuis tegen Lille (3-0).