Cillessen duidelijk bij presentatie: 'Ik wil álles spelen'

Reacties

Jasper Cillessen kan niet wachten op de start van het nieuwe seizoen. De doelman maakte onlangs de overstap van Barcelona naar Valencia en kijkt ernaar uit om weer wekelijks aan spelen toe te komen.

Cillessen duidelijk bij presentatie: 'Ik wil álles spelen'

Cillessen was in de afgelopen drie jaar de reservedoelman van Barcelona, achter eerste keus Marc-Andre ter Stegen, en had schoon genoeg van die situatie. De Nederlander maakte zijn transferwens bij het bestuur kenbaar en kreeg met een overstap naar Valencia zijn zin. Neto bewandelde juist de omgekeerde weg en wordt de nieuwe tweede doelman van Barcelona.

De dertigjarige Cillessen is bijzonder gretig. Hij hoefde zich eigenlijk pas volgende week te melden bij zijn nieuwe club, maar verscheen dinsdagochtend als allereerste op het trainingscomplex Paterna. Na de gebruikelijke medische tests aan het begin van ieder seizoen, werd de Oranje-international gepresenteerd.

Zijn boodschap aan de pers was simpel en duidelijk. 'Ik heb een paar jaar bij Barcelona gezeten, maar nu wil ik spelen', zei Cillessen. 'Ik wil spelen in de competitie, in de Champions League, álles. Ik heb met de coach gesproken en hij weet dat dit mijn motivatie is om hierheen te komen. Natuurlijk blijft het een beslissing van de coach, maar ik ga er alles aan doen om zo veel mogelijk te spelen.'

Anil Murthy, de voorzitter van Valencia, is dolblij met de komst van Cillessen. 'Hij is een erg goede keeper, met ervaring in de Champions League en bij het Nederlands elftal. Bij Valencia zijn we op zoek naar spelers die volledig overtuigd zijn van ons project. Jasper had ook andere opties, maar hij wilde naar ons komen. Zo iemand hebben we er graag bij.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.