Cillessen direct belangrijk bij rentree in het doel bij Valencia

Jasper Cillessen heeft bij zijn terugkeer in het doel bij Valencia een zwaarbevochten punt gepakt tegen Athletic Bilbao. In de blessuretijd bracht invaller Marcos André de tien man van Los Che naast Bilbao: 1-1. Bij de bezoekers evenaarde Iñaki Williams een La Liga-record.

Valencia
Valencia
1 - 1
Athletic de Bilbao

Voor Cillessen was het thuisduel met Bilbao zijn eerste optreden sinds 22 mei in de uitwedstrijd tegen SD Huesca. De ex-keeper van NEC, Ajax en Barcelona miste door zijn besmetting met het coronavirus het EK en vervulde bij Valencia tot dusver een reserverol. Valencia-coach Pepe Bordalás gaf Cillessen zaterdag de voorkeur boven Giorgi Mamardashvili, die midweeks opvallend in de fout ging bij de nederlaag tegen Sevilla.

Cillessen werd in de eerste helft al gepasseerd, maar het doelpunt van Williams werd afgekeurd vanwege buitenspel. Voor de aanvaller van Bilbao was het duel in Valencia zijn 202e competitiewedstrijd op rij en daarmee evenaarde hij het La Liga-record van voormalig Real Sociedad-speler Juan Antonio Larrañaga.

Strijdlustig Valencia
Aan de andere kant was Valencia voor rust dreigend via Maxi Gómez (redding keeper Unai Simón) en in de tweede helft via Daniel Wass. De Deen zag zijn inzet op de paal eindigen. Twintig minuten voor tijd werd Cillessen gepasseerd vanuit een hoekschop. Iñigo Martínez kopte de 0-1 binnen. Valencia richtte zich daarna op en had via Marcos André op gelijke hoogte kunnen komen, zijn schot vloog over de lat.

Valencia ging op zoek naar de gelijkmaker, maar moest vanaf acht minuten voor tijd met tien man verder. Gómez kreeg zijn tweede gele kaart en moest de kleedkamer opzoeken. Met tien man wist Valencia in de blessuretijd toch nog een punt uit het vuur te slepen. Invaller André had het vizier in de extra tijd wel op scherp staan en knalde de 1-1 binnen. Cillessen gaf zijn rentree bij Valencia nog glans door op een late kopbal van Williams redding te brengen.