Cillessen bewijst zichzelf slechte dienst in aanloop naar finale

Reacties

Barcelona gebruikte zondag het laatste La Liga-duel van het seizoen als een test in de jacht op de dubbel. Jasper Cillessen zat twee keer mis en weet dat zijn concurrent weer inzetbaar is.

Cillessen bewijst zichzelf slechte dienst in aanloop naar finale

Voor trainer Ernesto Valverde was het La Liga-duel met Eibar een examen voor de bekerfinale van 25 mei, als Valencia de tegenstander is in Sevilla. 'We zijn klaar voor de finale. Deze wedstrijd heeft ons goed gedaan, omdat we op onze plaats zijn gezet.'

Als het een laatste test was, dan faalde Cillessen. De Oranje-international ging in de fout bij beide Eibar-treffers. De kansen op een basisplaats tegen Valencia voor Cillessen lijken daarmee af te nemen, zeker omdat zijn concurrent Marc-André ter Stegen volgende week weer beschikbaar is.

'We denken dat hij fit zal zijn voor de finale, na het aanpassen van de eerste diagnose', gaf Valverde een update over de fysieke toestand van de Duitse nummer één, die door knieklachten aanvankelijk was afgeschreven voor dit seizoen.

De vraag is of ook een fitte Ter Stegen komend weekend onder de lat plaatsneemt aangezien Cillessen in de strijd om de Copa del Rey de voorkeur krijgt. De finale tegen Valencia zou het sluitstuk moeten worden van zijn Catalaanse periode. Cillessen heeft te kennen gegeven weg te willen om meer aan spelen toe te komen.

Over de inzetbaarheid van Philippe Coutinho tast Valverde nog in het duister, zoals achter Ousmane Démbélé een groot vraagteken staat. 'Ik zal de basis voor de Copa del Rey-finale moeten aanpassen', aldus Valverde, die ook nog moet afwachten hoe het Nélson Semedo vergaat. De verdediger moest een nacht in een ziekenhuis doorbrengen na een in het duel met Eibar opgelopen hoofdblessure.

'Fantasie-opstelling met Messi, Suárez, Frenkie, Griezmann en misschien wel De Ligt?'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer J. Cillessen
Meer over J. Cillessen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.