Cijfers Lewandowski bijna idioot: zelfs Mbappé en Messi ver achter

Reacties

Nu de Gouden Bal-debatten binnenkort worden geopend, zal ook de naam van Robert Lewandowski weer veelvuldig vallen. De 33-jarige Pool is fenomenaal aan het seizoen begonnen, zo onderstreepte hij ook dinsdag in Camp Nou.

Cijfers Lewandowski bijna idioot: zelfs Mbappé en Messi ver achter
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
0 - 3
Bayern München
Bayern München

Met twee treffers had Lewandowski cijfermatig gezien het grootste aandeel in de 0-3 zege van Bayern München op Barcelona. Die goals kwamen niet bepaald uit de lucht vallen: sinds de start van het seizoen 2019/20 troeft de superspits zijn collega-fenomenen in de grote vijf Europese competities overtuigend af als we kijken naar het aantal gemaakte goals in clubverband.

Vlak na Lewandowski's eerste doelpunt in Camp Nou twitterde Opta onderstaand lijstje. De Pool is allang door de grens van honderd treffers heen sinds medio 2019, waar Kylian Mbappé, Cristiano Ronaldo, Erling Haaland en Lionel Messi nog in afwachting zijn van het slechten van die mijlpaal.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Hoewel Lewandowski inmiddels toch al 33 lentes telt, wordt hij in statistisch opzicht in elk geval niet minder. In de nog prille jaargang liet de winnaar van de Best FIFA Men's Player 2020 tien goals aantekenen in slechts zes officiële wedstrijden voor Bayern. Of dat voldoende zal zijn voor de Gouden Bal zal over een kleine drie maanden blijken. Vorig jaar had de goalgetter de pech dat France Football de verkiezing schrapte vanwege de coronacrisis.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.