Christensen laat zijn hart spreken: 'Ik ben niet de meest spraakzame persoon'

Reacties

Andreas Christensen heeft afscheid genomen van de supporters van Chelsea. In een bericht op Instagram spreekt de 26-jarige verdediger maandag zijn dank uit richting iedereen binnen de club. Christensen sloot zich tien jaar geleden aan bij de jeugdopleiding van Chelsea en staat op het punt om zich te verbinden aan Barcelona.

Christensen laat zijn hart spreken: 'Ik ben niet de meest spraakzame persoon'
© Pro Shots

'Het was een moeilijke beslissing om op mijn zestiende al te vertrekken uit Denemarken', schrijft Christensen in het bericht. 'Voor mij was er eigenlijk slechts één optie en dat was Chelsea. Vanaf het eerste moment voelde ik me thuis bij de club.' Christensen speelde in totaal 93 competitiewedstrijden voor Chelsea. Een onbetwiste basisspeler werd hij nooit; tussen 2015 en 2017 speelde de Deen op huurbasis bij Borussia Mönchengladbach.

Christensen bedankt in het bijzonder Neil Bath en Jim Fraser, respectievelijk het hoofd van de jeugdopleiding en de belangrijkste recruiter in de opleiding. 'Zij hebben mij meteen verwelkomd als lid van de familie.' Verder vertelt Christensen over de momenten die hem het meest zullen bijblijven. 'De momenten waar ik met de grootste trots op terugkijk, zijn onder meer het winnen van de FA Youth Cup en de UEFA Youth League. We hadden een bijzondere selectie met jonge spelers. Ik ben er trots op dat ze mijn teamgenoten waren.'

Tekst gaat verder onder de Instagram-post.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Het meest trots ben ik op het winnen van de Champions League, vorig jaar in Porto. Ik kwam als jonge speler naar Chelsea, met alle dromen van een beginnend voetballer. Ik ben de club er dankbaar voor dat die dromen zijn uitgekomen', vervolgt de centrale verdediger. 'Na tien fantastische jaren bij de club voelt dit als het goede moment voor een nieuwe start voor mezelf en mijn gezin.'

'De afgelopen maanden waren in geestelijk opzicht zwaar: het was geen makkelijk besluit om deze club en de supporters te verlaten. Ik ben niet de meest spraakzame persoon, waardoor niet iedereen altijd begrijpt hoeveel de club en de supporters voor me betekenen. Ik ga de spelers, de staf en iedereen hier missen. Ik wens de club en de supporters het beste toe', concludeert Christensen.

Zijn aanstaande overstap naar Barcelona is nog niet bevestigd. Volgens Mundo Deportivo staat het al vast dat Christensen transfervrij overkomt van Chelsea, terwijl Franck Kessié op dezelfde wijze wordt overgenomen van AC Milan. Hun contracten in respectievelijk Londen en Milaan lopen donderdag officieel af. Vermoedelijk worden ze daarna voorgesteld in Camp Nou.

Om het vertrek van Christensen en collega-verdediger Antonio Rüdiger op te vangen, denkt Chelsea volgens internationale media aan Matthijs de Ligt. De Londense club heeft naar verluidt een bod van veertig miljoen euro neergelegd bij Juventus, plus de komst van Christian Pulisic en Timo Werner. Een dergelijke deal is volgens Tuttosport niet interessant voor De Oude Dame. 'Hij wordt alleen verkocht voor honderd miljoen', luidde de conclusie van de krant.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.