Chong mag hopen op Premier League-debuut voor United

Reacties

Tahith Chong kan woensdagavond zijn Premier League-debuut maken voor Manchester United. Door de volle ziekenboeg zit de negentienjarige aanvaller voor het eerst bij de wedstrijdselectie.

Chong mag hopen op Premier League-debuut voor United

Dat heeft manager Ole Gunnar Solskjaer dinsdag bevestigd tijdens zijn persconferentie richting het uitduel met Crystal Palace. Behalve de Nederlandse jeugdinternational gaan ook de Engelse talenten Angel Gomes (18) en Jimmy Garner (17) mee naar Selhurst Park. De Noor moet noodgedwongen teruggrijpen op de talenten doordat tal van spelers uit de A-selectie geblesseerd zijn.

Drie van hen raakten zondag geblesseerd in de topper tegen Liverpool. Ander Herrera, Juan Mata en invaller Jesse Lingard zullen er woensdag tegen Palace allemaal niet bij zijn, terwijl Marcus Rashford een twijfelgeval is. Solskjaer heeft goede hoop dat de Engelse aanvaller op tijd fit is, maar rekent nog niet op een rentree van Matteo Darmian, Anthony Martial, Phil Jones en Antonio Valencia.

En dus krijgen de jonkies een kans. Solskjaer denkt dat het trio er klaar voor is. 'Angel is succesvol geweest met Engeland Onder-17, Garner is een twintig jaar jongere versie van Michael Carrick en Chong is niet bang om zijn acties te maken als hij erin komt. Ik weet zeker dat ze het goed doen als ze de kans krijgen. Ze trainen nu al lange tijd mee. Het zijn nog kinderen, maar ze zijn er klaar voor.'

De negentienjarige Chong, die zijn jeugdopleiding genoot bij Feyenoord alvorens hij in 2016 naar Manchester verhuisde, debuteerde eerder dit seizoen al in het FA Cup-duel met Reading en zat al eens bij de wedstrijdselectie in het Champions League-duel met Juventus. Solskjaer heeft vertrouwen in de aanvaller. 'Als jonge verdediger is het lastiger, als aanvaller kan je jezelf laten zien en je kans grijpen.'

Crystal Palace
Crystal Palace
1 - 3
Manchester United
Manchester United
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.