Chong is verhuurd, maar speelt, wint én scoort toch bij Manchester United

Reacties

Het staat al vast dat Tahith Chong dit seizoen zal worden verhuurd aan Birmingham City, maar de 21-jarige aanvaller had zondagmiddag nog wel een basisplaats bij Manchester United, dat de oefencampagne in gang zette met een duel met Derby County. Hij opende zelfs de score.

Chong is verhuurd, maar speelt, wint én scoort toch bij Manchester United
© Pro Shots

Chong, die afgelopen seizoen werd gestald bij achtereenvolgens Werder Bremen en Club Brugge, zal zich pas in een later stadium van de voorbereiding melden bij Birmingham City, zo kondigden The Red Devils vorige week al aan. Chongs contract op Old Trafford loopt medio 2022 af.

Manager Ole Gunnar Solskjaer kon in het oefenduel met Derby County nog niet beschikken over zijn internationals, zoals Bruno Fernandes en Marcus Rashford. Donny van de Beek, die het EK moest missen door een blessure, maakte geen deel uit van het keurkorps.

Mede door de vele afwezigen had Chong zondag dus een basisplaats tegen Derby County. Hij maakte direct het eerste doelpunt van United in de voorbereiding, door de bal voorin op te pikken en in twee instanties langs de Nederlandse goalie Kelle Roos te werken.

Kazim-Richards
The Red Devils zegevierden uiteindelijk met 2-1. Na een uur was ook de Uruguayaan Facundo Pellistri trefzeker voor de ploeg van Solskjaer, waarna voormalig Feyenoorder Colin Kazim-Richards nog iets terugdeed namens de ploeg uit het Championship.

Chong deed alleen in de eerste helft mee. Jesse Lingard loste de Jong Oranje-speler af. Na afloop toonde Solskjaer zijn tevredenheid over de inbreng van de Nederlander. 'Hij heeft het goed gedaan. Hij beschikt over het talent, dus ik hoop dat hij alles uit zijn tijd bij Birmingham haalt.'

De opstelling van Manchester United:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Meer T. Chong
Meer over T. Chong
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.