Chiellini op rand van Club van 500: 'Hopelijk wordt het memorabel'

Reacties

Juventus probeert dinsdagavond een plaats te bemachtigen bij de laatste acht in de Champions League. Na de 2-0 nederlaag in de heenwedstrijd tegen Atlético Madrid moeten de Italianen een flinke krachttoer uithalen om door te komen.

Chiellini op rand van Club van 500: 'Hopelijk wordt het memorabel'

Giorgio Chiellini, voor wie een persoonlijke mijlpaal lonkt, houdt echter geloof in een goede afloop. 'We willen door naar de kwartfinale, de halve finale en de finale', stelt de ervaren verdediger. 'Bij Juventus is iedereen gewend aan de druk vanuit de media, dus deze wedstrijd is niet anders dan anderen.'

'Makkelijk wordt het niet, dat begrijpen we', vervolgt Chiellini. 'We zijn wat dat betreft niet gek. Maar we leggen ons ook niet neer bij hoe het er nu voor staat. Als we deze hobbel nemen geeft dat ons een enorme boost voor de laatste fase van het seizoen.'

Voor Chiellini is de tweede wedstrijd tegen Atlético Madrid er eentje met een speciaal randje. Als hij in actie komt, speelt hij namelijk zijn 500ste wedstrijd in het shirt van Juventus. Hij zou de vijfde speler in de clubhistorie zijn die dat voor elkaar krijgt.

'Ik hoop dat het een wedstrijd wordt die memorabel zal zijn. Eén van mijn beste herinneringen tussen al die andere wedstrijden is de 0-0 tegen Barcelona (in april, 2017, red.). Zoveel clubs zijn er niet die de nul houden in Camp Nou. Ik hoop dat de wedstrijd tegen Atlético nog gedenkwaardiger zal blijken', aldus Chiellini.

De Club van 500 van Juventus

Naam Periode actief Aantal wedstrijden
Alessandro Del Piero 1993-2012 705
Gianluigi Buffon 2001-2018 656
Gaetano Scirea 1974-1988 552
Giuseppe Furino 1969-1984 528
Giorgio Chiellini 2005-heden 499
Süleyman Öztürk en Pieter Zwart blikten al vooruit op Juventus - Atlético Madrid
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.