Chiellini heeft met WK nieuwe stip aan de horizon

Reacties

Giorgio Chiellini heeft de hoop dat hij Italië ook nog tijdens het WK in Qatar kan vertegenwoordigen. De 37-jarige verdediger denkt zijn carrière op het hoogste niveau nog minstens anderhalf jaar te kunnen verlengen.

Chiellini heeft met WK nieuwe stip aan de horizon
© Pro Shots
Juventus
Juventus
3 - 2
Sampdoria
Sampdoria

Chiellini schitterde afgelopen zomer nog tijdens het door Italië gewonnen EK. De captain vormde centraal achterin een ijzersterk duo met Juventus-collega Leonardo Bonucci. In het nieuwe Serie A-seizoen kwam Chiellini al tot drie optredens. In de derde en vierde speelronde stond de routinier in de basis, wat ten koste ging van Matthijs de Ligt. Chiellini miste vervolgens wel het duel met Spezia, waarin De Ligt het winnende doelpunt maakte (2-3).

De o zo ervaren verdediger beseft dat hij niet meer ieder duel kan spelen, maar het toeleven naar grote doelen zorgt voor de prikkels die hij nodig heeft om topfit te blijven. 'De cijfers geven aan dat ik in goeden doen ben op dit moment', zegt Chiellini bij Tutto Mercato Web, die vervolgens zijn blik voorzichtig op het WK in Qatar richt. 'Als het goed blijft gaan en ik het geluk heb dat ik constant kan blijven presteren in het komende jaar, dan kan ik er goed bij zijn. Het is voor mij alleen ook zaak om over het heden na te denken en niet teveel over de verre toekomst.

Bij Juventus heeft Chiellini nog een contract tot medio 2023.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.