Chelsea zet Spurs onder druk bij jacht op Champions League-ticket

Reacties

Chelsea heeft in de lastige uitwedstrijd tegen Burnley vertrouwen getankt op de weg naar de halve finale in het FA Cup-toernooi. Victor Moses groeide donderdagavond in de Premier League-ontmoeting op Turf Moor uit tot de matchwinner: 1-2.

Chelsea zet Spurs onder druk bij jacht op Champions League-ticket

In de competitie lijkt de achterstand op Tottenham Hotspur van vijf verliespunten bijna onoverbrugbaar voor Chelsea, dat als nummer vijf van Engeland Champions League-voetbal dreigt mis te lopen. De uitgangspositie verklaart waarom Antonio Conte in Burnley zijn sterspeler Eden Hazard rust gunde.

Lang leek het zonder de Belg goed te komen voor Chelsea. In de twintigste minuut had de kampioen van vorig jaar al de leiding genomen door een eigen goal van Kevin Long, die zijn doelman Nick Pope passeerde uit een voorzet van Moses. Chelsea grossierde vervolgens in balbezit en liet in de eerste helft slechts één doelpoging toe.

Op onfortuinlijke wijze ging het in de 64ste minuut toch nog mis voor de bezoekers. Johann Berg Gudmundssón sneed naar binnen en schoot met zijn linker hard op doel. Ashley Barnes veranderde de bal onbewust van richting, waardoor Thibaut Courtois kansloos was. Daarmee leek Burnley, dat knap zevende staat in de Premier League, weer voor een verrassing te gaan zorgen in wat nu al een successeizoen is voor de ploeg van Sean Dyche.

Chelsea toonde echter net als afgelopen zaterdag bij de uitwedstrijd tegen Southampton (2-3 zege na een 2-0 achterstand) veerkracht en kwam in de 69ste minuut opnieuw op voorsprong. Emerson Palmieri slingerde de bal vanaf links voor het doel en dat leverde een kans op voor Moses. De flankspeler knalde overtuigend raak in de korte hoek: 1-2. Hoe welkom die goal ook was, bij Álvaro Morata bleef de frustratie overheersen na zijn enorme misser even eerder. De Spaanse spits verliet kort na het doelpunt het veld voor Hazard en nam zwaar gefrustreerd plaats op de bank.

Álvaro Morata schuift de bal oog in oog met Nick Pope naast. De Spanjaard, die vecht voor een plek in de WK-selectie, heeft slechts één keer gescoord in zijn laatste elf competitiewedstrijden voor Chelsea.
Álvaro Morata schuift de bal oog in oog met Nick Pope naast. De Spanjaard, die vecht voor een plek in de WK-selectie, heeft slechts één keer gescoord in zijn laatste elf competitiewedstrijden voor Chelsea.

Bij Chelsea kan de focus na de uitzege volledig op de ontmoeting met Southampton van komende zondag. Wie wint op Wembley, keert op die heilige grond terug voor de finale. Het is voor Chelsea de enige resterende kans op een prijs in een teleurstellend seizoen. De achterstand op Tottenham Hotspur, dat dinsdag met 1-1 gelijkgespeelde bij Brighton & Hove Albion, is in de competitie vijf punten.

Leicester City – Southampton 0-0
Hoe opwindend het vooruitzicht van de halve finale tegen Chelsea ook is voor Southampton, de belangen waren in Leicester ook enorm voor The Saints. De club van basisspeler Wesley Hoedt dreigt te degraderen. Ondanks de verschillen op de ranglijst – Leicester staat achtste – was het duel in het King Power Stadium behoorlijk in evenwicht. Claude Puel kon als manager van de thuisploeg de zwakke plekken bij zijn oude club maar niet uitbuiten. Mede daardoor werd er niet gescoord.

Het punt is een opsteker voor Southampton na vier nederlagen op rij, maar het is de vraag of het in deze fase van de competitie wel genoeg is. Met nog vier speelronden te gaan moet de club uit Zuid-Engeland nog een achterstand van vier punten op Swansea City zien te overbruggen. Swansea heeft ook nog eens een wedstrijd minder gespeeld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.