Chelsea weet hoe het Frenkie de Jong kan verleiden voor Barça-vertrek

Reacties

Frenkie de Jong wordt al maanden in verband gebracht met een transfer naar de Premier League, maar inmiddels lijkt niet Old Trafford de meest logische bestemming te zijn. Behalve Manchester United is namelijk ook Chelsea geïnteresseerd in de sterkhouder van het Nederlands elftal.

Chelsea weet hoe het Frenkie de Jong kan verleiden voor Barça-vertrek

Volgens The Athletic is de Engelse grootmacht voornemens om de komende dagen de markt te betreden voor een bod op de middenvelder. Sinds de miljardair Todd Boehly aan het roer staat is er weer genoeg kapitaal te investeren. De Amerikaan zou daarnaast een groot fan van De Jong zijn en zich sterk maken voor de operatie die de spelmaker naar Stamford Bridge moet halen.

Aanvankelijk was trainer Thomas Tuchel helemaal niet bezig met de komst van De Jong. De transfer leek onhaalbaar en de Duitser had andere prioriteiten op zijn wensenlijstje gezet. Na overleg met Boehly is er echter groen licht gegeven om de speler van Barcelona te halen. Vergevorderde onderhandelingen zouden er nog niet zijn, maar men is druk bezig de mogelijkheden voor de komst van De Jong te onderzoeken.

In Londen weet men van de drang in Catalonië om de dure De Jong te slijten. En men is zich bewust van het feit dat Manchester United dolgraag de middenvelder naar Old Trafford wil halen. Geld - de vraagprijs is zo'n tachtig miljoen euro - is echter geen probleem voor The Blues. Daarnaast is er een voorsprong die Chelsea heeft op The Red Devils.

De Jong gelooft blindelings in Manchester United-trainer Ten Hag, maar heeft ook geen slecht gevoel bij Tuchel. Wat hem minder enthousiast maakt is de sportieve staat van The Mancunians. De middenvelder wil in de Champions League spelen. Dat gaat Chelsea in tegenstelling tot de rivaal uit Manchester wel doen. Een ander voordeel voor The Blues is de residentie: De Jong zou Londen als woonplaats een stuk meer verleidelijk vinden dan Manchester. En Boehly gebruikt dat voordeel.

Bekijk hier al onze video's
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.