Chelsea wacht op betere tijden en stelt bouw nieuw stadion weer uit

Reacties

Hakim Ziyech hoeft zich voor de nabije toekomst niet te verheugen op het spelen voor 60.000 fans bij thuiswedstrijden van Chelsea. Mede vanwege de uitbraak van het coronavirus hebben de Londenaren besloten om de bouw van een nieuw stadion opnieuw uit te stellen.

Chelsea wacht op betere tijden en stelt bouw nieuw stadion weer uit
© Pro Shots

Chelsea is al jarenlang van plan om uit te breiden. In het huidige Stamford Bridge is plaats voor zo'n 40.000 supporters, waarmee het stadion kleiner is dan dat van minder grote clubs als Newcastle United (St. James' Park) of Aston Villa (Villa Park). De plannen voor een nieuw stadion op de plek waar de huidige thuishaven staat zijn nu al jaren in leven. Reeds drie jaar geleden kreeg Chelsea toestemming om de verbouwing te starten.

Clubeigenaar Roman Abramovich zette het project al eerder op pauze en ook nu wordt gekozen voor uitstel. De bouwvergunning die Chelsea had gekregen verloopt op 31 maart 2020 en de club neemt voorlopig even plaats in de wachtkamer. 'We zullen onze opties voor een nieuw stadion blijven bestuderen, mochten de financiële omstandigheden verbeteren', meldt Chelsea in een statement. Daarmee verwijst de toekomstige club van Ziyech naar de huidige coronacrisis.

Bekijk hier al onze video's
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.