Chelsea viert feest op onvergetelijke avond voor recordbreker Giroud

Reacties

Met Hakim Ziyech in de rol van invaller heeft Chelsea woensdagavond overtuigend afgerekend met Sevilla. Olivier Giroud stond daarbij in de schijnwerpers. Door de zege van de Londenaren op Spaanse bodem staat er in de laatste speelronde van de groepsfase van de Champions League niets meer op het spel in Groep E.

Chelsea viert feest op onvergetelijke avond voor recordbreker Giroud
© Pro Shots
Sevilla
Sevilla
0 - 4
Chelsea
Chelsea

In Estadio Ramón Sánchez Pizjuán kreeg Giroud van manager Frank Lampard weer eens de kans. De 34-jarige Fransman die waarschijnlijk in januari vertrekt bij Chelsea, toonde in zijn tweede basisoptreden van het seizoen aan het scoren nog zeker niet verleerd te zijn. De routinier was messcherp en bracht zijn marktwaarde met vier goals flink omhoog op weg naar een nieuwe club waar hij uitzicht op meer speeltijd heeft.

Giroud werd in de achtste minuut in stelling gebracht door Kai Havertz en kapte in het strafschopgebied naar zijn linker, waarna hij scoorde met een schot in de verre hoek. Sevilla kreeg na die vroege 0-1 de nodige kansen, maar het spel in de buurt van het Chelsea-doel was te onzorgvuldig. Basissspeler Oussama Idrissi kon vanaf links het verschil niet maken en Luuk de Jong keek vanaf de bank toe.

Chelsea verdubbelde kort na rust de marge via Giroud. De Fransman ontving een steekpass van Mateo Kovacic en klopte de jonge Sevilla-doelman Alfonso Vacas met een erg subtiel lobje. Karim Rekik kon als linksback alleen maar toekijken. Laatstgenoemde was uit positie toen Chelsea in de 74ste minuut ook nog uitliep naar 0-3. N'Golo Kanté had alle ruimte om over rechts op te stomen en gaf voor op Giroud, die de bal hoog binnenkopte. Hij werd daarmee de oudste speler ooit die een hattrick maakte in de Champions League.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Terwijl Sevilla snakte naar het laatste fluitsignaal, was de honger van Giroud nog niet gestild. De WK-winnaar werd ondersteboven gelopen en ging zelf achter de bal staan bij de strafschop die volgde. Giroud maakte geen fout vanaf elf meter en plaatste de bal in de rechterhoek: 0-4. De targetman mocht daarna de complimenten van Lampard in ontvangst nemen toen hij werd gewisseld. De manager had even eerder Ziyech al binnen de lijnen gebracht op de avond die Giroud nooit zal vergeten.

Krasnodar
Krasnodar
1 - 0
Rennes
Rennes

Krasnodar en Rennes waren in een poule met verder Chelsea en Sevilla al kansloos voor een verlenging van het Champions League-avontuur en mochten woensdag in Rusland gaan uitmaken wie zich zou kwalificeren voor de knock-outfase van de Europa League. Dat Berg de man van de avond werd, leek halverwege nog onwaarschijnlijk. De voormalig spits van PSV en FC Groningen had in de slotfase van de eerste helft immers nog twee enorme kansen onbenut gelaten.

Dat de gemiste mogelijkheden Berg niet achtervolgden bleek twintig minuten voor tijd. De inmiddels 34-jarige Zweed reageerde alert toen Aleksandr Martynovich de bal van achteruit blind naar voren schoot en kroop voor zijn bewaker Damien Da Silva. Oog in oog met Rennes-doelman Romain Salin schoof Berg zijn tweede Champions League-goal van dit seizoen binnen.

Rennes probeerde in het restant nog wel om iets aan de achterstand te doen, maar de verdediging van Krasnodar gaf nauwelijks iets weg. Omdat onderling resultaat bij een gelijke stand beslissend is, is Krasnodar na het eerdere 1-1 gelijkspel in Frankrijk met de 1-0 zege van woensdag zeker van de derde plek in de poule. Rennes speelt volgende week tegen Sevilla zijn laatste Europese duel van dit seizoen.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep E UEFA Champions League 2020/2021

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Chelsea
6
4
2
0
14-2
+12
14
2
Sevilla
6
4
1
1
9-8
+1
13
3
Krasnodar
6
1
2
3
6-11
-5
5
4
Rennes
6
0
1
5
3-11
-8
1
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.