'Chelsea troeft City op het laatste moment af in strijd om Jorginho'

Reacties

Niet Manchester City, maar Chelsea wordt de nieuwe club van Jorginho. Dat heeft Aurelio De Laurentiis, president van Napoli, woensdag bevestigd.

'Chelsea troeft City op het laatste moment af in strijd om Jorginho'

Lange tijd leek Jorginho bij City de opvolger van Yaya Touré te worden. De Engelse kampioen had vijftig miljoen euro over voor de verdedigende middenvelder en was al akkoord met Napoli, maar toen mengde ook Chelsea zich in de strijd. Uiteindelijk werd de keuze door Napoli bij Jorginho gelegd en die besloot om Chelsea de voorkeur te geven boven City.

'Ik wil graag mijn excuses maken aan Manchester City. De speler wilde uiteindelijk liever in Londen wonen dan in Manchester. Ik snap dat wel. Bovendien betaalt Chelsea hem meer geld. Of Jorginho weer met Sarri gaat samenwerken bij Chelsea? Jorginho zou sowieso voor Chelsea gekozen hebben, ongeacht of Sarri daar de trainer wordt', aldus De Laurentiis in de Italiaanse media.

Chelsea betaalt naar verluidt zestig miljoen euro voor Jorginho, tien miljoen meer dan dat City wilde overmaken naar Napels. Volgens onder meer Tuttosport doet de club dit ook om de onderhandelingen met Napoli over Sarri een boost te geven. De Italianen verlangen acht miljoen euro voor de coach, maar gaan door de deal over Jorginho mogelijk akkoord met een lager bedrag. De Laurentiis meldde dat de bal momenteel bij Chelsea ligt. 

Ondertussen heeft Chelsea Conte echter nog steeds niet ontslagen en dus is het de vraag wie de nieuwe trainer van Jorginho wordt. De afgelopen vier jaar speelde hij voor Napoli, dat de middenvelder in 2014 voor een kleine tien miljoen euro overnam van Hellas Verona. De nummer twee van de Serie A maakt dus een behoorlijke winst op de achtvoudig Italiaans international. In vier jaar tijd speelde Jorginho 160 officiële wedstrijden voor Napoli.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.