Chelsea stapt naar CAS om transferverbod FIFA aan te vechten

Reacties

De beroepscommissie van de FIFA heeft het transferverbod van Chelsea voor een groot deel gehandhaafd. De in januari uitgesproken straf, die bepaalt dat The Blues de komende twee transferperiodes geen spelers mogen aantrekken, blijft net als de boete van 600 duizend Zwitserse francs staan. Chelsea stapt als gevolg daarom nu naar het Internationaal Sportgerechtshof CAS.

Chelsea stapt naar CAS om transferverbod FIFA aan te vechten

Chelsea had in februari beroep aangetekend tegen die sanctie, in de hoop dat het intussen alsnog spelers kon aantrekken voor komend seizoen. Zover is het nooit gekomen, zoals de FIFA ook niet gevoelig was voor het argument dat andere clubs in het verleden, zoals Barcelona en Real Madrid, wél de kans kregen om te anticiperen op het hen opgelegde transferverbod.

De wereldvoetbalbond heeft het transferverbod wél opgeschort voor het aantrekken van jeugdspelers. Die mogen onder bepaalde voorwaarden nog wel worden aangetrokken: namelijk als ze jonger dan zestien jaar zijn en nog niet vallen onder de officiële regelgeving van de FIFA bij het transfereren van spelers. Spelers van die leeftijd mogen sowieso nog geen contract tekenen.

CAS
Chelsea werd op de vingers getikt door de wereldvoetbalbond omdat het de regels voor het aantrekken van minderjarige spelers uit het buitenland in 29 gevallen had overtreden en mag daarom pas in de zomer van 2020 pas weer spelers aantrekken. De enige optie die de Engelsen nu nog hebben om de straf te ontlopen, is een stap naar het Internationaal Sporttribunaal CAS.

Chelsea heeft woensdag ook aangekondigd dat te zullen doen. In een statement meldt de club erg teleurgesteld te zijn over de beslissing van de beroepscommssie van de FIFA om het transferverbod voor twee opeenvolgende transferperiodes niet terug te draaien. 'Chelsea spreekt de bevindingen van de beroepscommssie categorisch tegen. Er is gehandeld volgens de relevante regelgeving.'

Overigens mag Chelsea komende zomer sowieso één nieuwe speler verwelkomen. De club bereikte in de winter al een akkoord met Borussia Dortmund over de transfer van Christian Pulisic. De Amerikaanse aanvaller, die 64 miljoen euro kostte, maakte het seizoen op huurbasis af in Duitsland. Wel is het de vraag wat het verbod betekent voor de toekomst van Eden Hazard, die aan Real Madrid wordt gelinkt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.