Chelsea rolt rode loper uit voor Liverpool, zoveelste flater Kepa

Reacties

Liverpool heeft de Premier League-kraker tegen Chelsea winnend afgesloten. De ploeg van basisspelers Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum werd wel flink in het zadel geholpen door de thuisploeg, waar keeper Kepa Arrizabalaga (wéér) een negatieve hoofdrol speelde.

Chelsea rolt rode loper uit voor Liverpool, zoveelste flater Kepa
© Pro Shots
Chelsea
Chelsea
0 - 2
Liverpool
Liverpool

Op 22 juli, bijna twee maanden geleden, stonden beide ploegen nog tegenover elkaar in de voorlaatste wedstrijd van het vorige seizoen. Die wedstrijd op Anfield was voor Liverpool op voorhand al een feestduel, want na afloop van het duel kregen The Reds de Premier League-trofee overhandigd. Dat heuglijke feit zette de ploeg van manager Jürgen Klopp toen luister bij met een ronduit heerlijke wedstrijd, die uiteindelijk in 5-3 voor Liverpool eindigde.

Zo spectaculair als die wedstrijd was, zo slaapverwekkend was de ontmoeting tussen beide ploegen dit keer. Althans, voor rust. Liverpool kwam niet verder dan een schotje van Wijnaldum en een moment waarop Roberto Firmino werd gehinderd door Andreas Christensen, namens Chelsea was Timo Werner een keer dreigend. Meer gebeurde er in de eerste helft niet, tot de allerlaatste minuut.

VAR-ingreep
Na een diepe bal van Jordan Henderson ging Sadio Mané ervandoor, hij werd lomp en onhandig ten val gebracht door Christensen. Scheidsrechter Paul Tierney vond aanvankelijk dat de uitgekomen Chelsea-keeper Kepa nog in de buurt was, daarom gaf hij slechts geel aan de Deen, maar na ingrijpen van de VAR en het bekijken van de beelden oordeelde hij alsnog dat Mané was doorgebroken: rood voor Christensen, dus.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Daarmee werd het een mission impossible voor Chelsea, waar aanwinsten Thiago Silva, Ben Chilwell en de nog altijd geblesseerde Hakim Ziyech ontbraken, maar Kai Havertz (net als landgenoot Werner) wél in de basis stond. Bij Liverpool kwam de meest recente nieuweling pas halverwege binnen de lijnen: de van Bayern München overgekomen Thiago Alcántara viel in voor Henderson, waardoor de aanvoerdersband naar Van Dijk ging.

Met de Spaanse middenvelder voor het eerst binnen de lijnen liep Liverpool snel weg bij Chelsea. Eerst kopte Mané knap raak na een voorzet van Firmino, niet lang daarna gooide de Senegalees de wedstrijd in het slot. Die beslissende treffer kwam echter voor negentig procent op naam van Kepa. De Spaanse goalie kreeg een terugspeelbal van Fikayo Tomori en probeerde vervolgens op te bouwen, maar leverde de bal in bij Mané, die koel bleef en de 0-2 binnenschoot.

Hoofdpijndossier
Het was de zoveelste blunder van Kepa, wiens carrière in het doel van Chelsea er nu toch écht op lijkt te zitten. De Londenaren gaan naar verluidt komende week de komst van keeper Edouard Mendy (Stade Rennes) aankondigen, de Franse Senegalees moet definitief een einde maken aan het hoofdpijndossier onder de Chelsea-lat. Keepersproblemen heeft Liverpool zeker niet, zo bewees Alisson Becker een kwartier voor tijd aan de overkant. Hij stopte een penalty van Jorginho, die werd toegekend na een ongelukkige overtreding van Thiago op Werner.

Zodoende bleef het bij 0-2. Na de spectaculaire 4-3 zege op Leeds United heeft Liverpool dus ook de tweede competitiewedstrijd weten te winnen, voor Chelsea was het (na de 1-3 zege bij Brighton & Hove Albion) de eerste nederlaag van deze jaargang.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Premier League

Stand Premier League 2020/2021

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
27
5
6
83-32
+51
86
2
Manchester United
38
21
11
6
73-44
+29
74
3
Liverpool
38
20
9
9
68-42
+26
69
4
Chelsea
38
19
10
9
58-36
+22
67
5
Leicester City
38
20
6
12
68-50
+18
66
6
West Ham United
38
19
8
11
62-47
+15
65
7
Tottenham Hotspur
38
18
8
12
68-45
+23
62
8
Arsenal
38
18
7
13
55-39
+16
61
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
'Liverpool gaat nog spijt krijgen van het mislopen van Timo Werner'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.