Chelsea neemt op fraaie wijze afscheid van Fàbregas

Reacties

Chelsea heeft vrijdag in een uitgebreid statement een laatste eerbetoon bewezen aan Cesc Fàbregas. De 31-jarige Spanjaard maakt na vier en een half jaar in Londen de overstap naar AS Monaco.

Chelsea neemt op fraaie wijze afscheid van Fàbregas

Het transfernieuws kwam vrijdag niet als een verrassing. Na afloop van zijn laatste duel voor Chelsea liep de Spanjaard al een uitgebreide ereronde en bedankte hij het Chelsea-publiek uitvoerig. Dat Monaco zijn nieuwe bestemming zou worden, was ook al vrij snel duidelijk. Toch duurde het nog even voordat beide clubs het eens werden, hetgeen Chelsea de tijd gaf een fraai statement op te stellen. In ruim zestienhonderd woorden wordt op de clubsite van Chelsea beschreven hoeveel Fàbregas voor de club betekend heeft.

'Fàbregas heeft twee landstitels, een FA Cup en een League Cup gewonnen. Iedere hoofdprijs heeft hij afgetikt. Het is een indrukwekkende prijzenkast, maar knapper is nog dat hij in het behalen van iedere prijs een cruciale rol heeft gespeeld. Hij verdient daarnaast ook credits voor zijn veelzijdigheid: de afgelopen jaren speelde hij als controleur, als nummer 10 en als spelmaker. Zijn enorme voetbalintelligentie stelde hem in staat om al die rollen perfect in te vullen.'

Het doet de club dan ook pijn afscheid te nemen van de middenvelder. 'Er bestaat geen twijfel dat Fàbregas' plaats in de gescheidenisboeken van Chelsea gewaarborgd is. Belangrijke goals en uitzonderlijke momenten van genialiteit gecombineerd met het ultieme doel: prijzen pakken. Fàbregas heeft de club naar grote hoogten gebracht en de supporters schitterende herinneringen bezorgd. Iedereen binnen de club wenst hem het allerbeste.' Het gehele statement is hier te lezen.

Fàbregas zelf heeft alleen nog gereageerd via zijn Twitter-account. Daar zegt hij het een 'enorme eer' te vinden om bij Monaco te hebben getekend. 'Ik kan niet wachten om te beginnen aan deze nieuwe uitdaging.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.