Chelsea neemt in fel statement afstand van 'idioot' op de tribune

Reacties

Chelsea heeft in een fel statement afstand genomen van een supporter die zich op racistische wijze uitte richting Heung-Min Son tijdens de wedstrijd tegen Tottenham Hotspur (2-2) van zondag. In de verklaring keert Chelsea zich af van 'idioten' die dergelijk gedrag vertonen.

Chelsea neemt in fel statement afstand van 'idioot' op de tribune
© Pro Shots
Chelsea
Chelsea
2 - 2
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur

Toen Son in de tweede helft een corner nam bij de Shed End van Stamford Bridge, maakte een toeschouwer een gebaar van een spleetoog. Op sociale media werden beelden van de toeschouwer verspreid en klonken afkeurende reacties. Chelsea onderzoekt het incident en is donderdag alvast met een felle reactie gekomen. De individu kan rekenen op de strengst mogelijke sanctie, maakt de club bekend.

'Chelsea vindt iedere vorm van discriminerend gedrag walgelijk. Daar is geen plaats voor binnen Chelsea of in elke andere gemeenschap', aldus de club. 'Chelsea heeft zijn zerotolerancebeleid voor discriminerend gedrag heel duidelijk gemaakt, maar er zijn nog steeds idioten zoals deze die zich als zogenaamde 'fans' aansluiten bij de club, wat beschamend is voor Chelsea, onze trainers, spelers, stafleden en onze echte supporters. We zijn het incident aan het onderzoeken en als deze individu wordt geïdentificeerd, volgt de strengst mogelijke actie.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.