Chelsea moet vrezen voor transferverbod

Reacties

Chelsea hangt een transferverbod boven het hoofd. De FIFA is al sinds september bezig aan een onderzoek naar ongeoorloofde handelingen van de Londenaren inzake het vastleggen van minderjarige buitenlandse spelers. De zaak kwam aan het rollen door jeugdfoto's van voormalig Ajacied Bertrand Traoré.

Chelsea moet vrezen voor transferverbod

In september kondigde FIFA al aan dat de handel en wandel van Chelsea onder de loep genomen zou worden. Destijds kwam naar buiten dat er twijfels waren over de manier waarop Chelsea Traoré had vastgelegd.

De Burkinees werd volgens de officiële lezing van Chelsea in de eerste transferperiode na zijn achttiende verjaardag, de winterse transferwindow van januari 2014, vastgelegd. Op de uitgelekte foto's zou Traoré evenwel als zestienjarige in actie zijn geweest in een 'niet-competitieve' wedstrijd tegen Arsenal.

The Guardian bericht nu dat de zaak-Traoré mogelijk slechts het topje van de ijsberg was. Er zouden immers nog 25 gevallen zijn gevonden waarbij Chelsea de regels overtreden zou hebben. De FIFA heeft de Engelse voetbalbond (FA) en de Londenaren nu om een verklaring en meer informatie gevraagd.

Chelsea heeft al aangekondigd bij een eventueel transferverbod de zaak aanhangig te maken bij het CAS. In 2010 wendden The Blues zich ook al daartoe, waarop een transferverbod als gevolg van het ongeoorloofd overnemen van Gaël Kakuta van Lens werd teruggedraaid.

Barcelona, Real Madrid en Atlético Madrid werden in een eerder stadium al bestraft met een transfer-ban vanwege het overtreden van dezelfde regels. In het geval van Real werd die straf in hoger beroep teruggebracht tot één transferperiode.

Traoré werd na januari 2014 door Chelsea nog verhuurd aan Vitesse en Ajax. Inmiddels verkocht Chelsea hem alweer. Afgelopen zomer legde Olympique Lyon tien miljoen euro voor de Burkinees neer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.