Chelsea maakt einde aan lange wachten: Liverpool kampioen

Reacties

Liverpool is na dertig jaar wachten kampioen van Engeland. Chelsea nam donderdag met de zege op Manchester City de laatste twijfels weg.

Chelsea maakt einde aan lange wachten: Liverpool kampioen
© Pro Shots
Chelsea
Chelsea
2 - 1
Manchester City
Manchester City

Liverpool kon een dag na de ruime zege op Crystal Palace vanuit de leunstoel kijken of na dertig jaar wachten de Engelse titel dan eindelijk weer naar Anfield zou gaan. Puntenverlies van Manchester City tegen Chelsea zou het laatste restje onzekerheid wegnemen.

Op Stamford Bridge tekende dat scenario zich af. City had aanvankelijk het betere van het spel, waarbij de gevaarlijke kopbal van Fernandinho het belangrijkste wapenfeit was. Na ruim een half uur sneden The Citizens zichzelf in de vinger.

Na nota bene een vrije trap van Kevin De Bruyne diep op de vijandelijke helft kreeg Chelsea door een klungelig misverstand tussen Benjamin Mendy en Ilkay Gündogan op het middenveld de ruimte. Christian Pulisic profiteerde dankbaar. De Amerikaan snelde af op het City-doel, gaf met een lichaamsschijnbeweging Mendy het nakijken en prikte de bal beheerst achter Ederson.

Vroeg in de tweede helft werd het voor Liverpool weer een stuk onzekerder. Met een schitterende vrije trap bracht De Bruyne de gelijkmaker op het scorebord. Enkele minuten na de 1-1 leek een messcherpe counter City zelfs een voorsprong op te leveren. Raheem Sterling zag zijn inzet echter tegen paal gaan.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In de 71ste minuut ontsnapte City aan een volgende tik. Pulisic was weer ontsnapt aan de aandacht, omspeelde Ederson en schoot de bal naar het lege doel. Maar hij gaf te weinig snelheid mee aan de bal, waardoor Kyle Walker op de lijn in een ultieme poging redding kon brengen.

Het bleek uitstel van executie. Vijf minuten later bleef een volgend hectisch moment voor Ederson met pogingen van Tammy Abraham en Pulisic nog zonder resultaat. Maar Fernandinho moest daarbij op de doellijn wel zijn arm gebruiken, hetgeen door de VAR werd opgemerkt met een rode kaart én een penalty als gevolg.

Vanaf elf meter maakte Wilian geen fout en zette hij Chelsea andermaal op voorsprong. Dit keer gaven The Blues het niet meer uit handen. En dus moet Man City over een week op eigen veld een erehaag vormen als Liverpool als kersverse kampioen op bezoek komt in het Etihad Stadium. Chelsea verstevigde met de zege de vierde plaats in de Premier League.

Premier League

Stand Premier League 2019/2020

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Liverpool
38
32
3
3
85-33
+52
99
2
Manchester City
38
26
3
9
102-35
+67
81
3
Manchester United
38
18
12
8
66-36
+30
66
4
Chelsea
38
20
6
12
69-54
+15
66
5
Leicester City
38
18
8
12
67-41
+26
62
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.