Chelsea legt megabedrag neer voor Dortmund-parel Pulisic

Reacties

Chelsea en Borussia Dortmund hebben een akkoord bereikt over de transfer van Christian Pulisic. De Londenaren betalen 64 miljoen euro voor de twintigjarige Amerikaan.

Chelsea legt megabedrag neer voor Dortmund-parel Pulisic

Dortmund meldt op de clubsite dat Pulisic pas in de zomer overkomt. Chelsea verhuurt het toptalent de rest van het huidige seizoen aan de Duitsers, die momenteel koploper van de Bundesliga zijn. Pulisic maakte in 2015 de overstap van de VS naar Dortmund en kwam sinsdien tot 115 officiële optredens, waarin hij vijftien keer scoorde. In zijn 23 interlands voor de VS kwam hij tot negen treffers.

'Het is altijd Christians droom geweest om in de Premier League te spelen', vertelt technisch directeur Michael Zorc. 'Dat heeft waarschijnlijk te maken met zijn Amerikaanse achtergrond. Daarom kregen we het niet voor elkaar om zijn contract, dat tot medio 2020 doorliep, te verlengen. Met dat in het achterhoofd hebben we besloten het extreem lucratieve bod van Chelsea te accepteren.'

De inbreng van Pulisic in het succesjaar van Dortmund is, mede vanwege blessureleed, nog niet zo groot, maar Zorc is blij dat de Amerikaan het seizoen afmaakt bij BVB. 'Hij heeft een perfect karakter. Ik weet zeker dat hij er de komende maanden alles aan gaat doen om onze doelen te bereiken.'

Na Kepa Arrizabalaga en Álvaro Morata is Pulisic de duurste aankoop in de clubhistorie van Chelsea. Met de komst van de twintigjarige aanvaller spelen de Londenaren in op een mogelijk vertrek van Eden Hazard. De Belg wordt al lange tijd in verband gebracht met een transfer, met Real Madrid als grootste kanshebber.

Via een statement op zijn social media-kanalen heeft Pulisic zelf inmiddels ook gereageerd op het transfernieuws. De Amerikaan bedankt de supporters van Dortmund en noemt hun steun de afgelopen jaren een privilege. Tevens stelt hij dat hij het een eer vindt om bij een grote club als Chelsea te hebben getekend. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Borussia Dortmund
Meer over Borussia Dortmund
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.