Chelsea legt Juve op de pijnbank met jeugdproducten in hoofdrol

Reacties

Chelsea heeft Juventus in een rechtstreeks gevecht onttroond bij de strijd om groepswinst. Matthijs de Ligt kon de Premier League-koploper ook niet stoppen in het Champions League-duel op Stamford Bridge, waar Hakim Ziyech een basisplaats had.

Chelsea legt Juve op de pijnbank met jeugdproducten in hoofdrol
© Imago
Chelsea
Chelsea
4 - 0
Juventus
Juventus

Romelu Lukaku was na zijn enkelblessure nog niet fit genoeg om te starten. De Belg keerde wel terug op de bank, maar Thomas Tuchel moest in eerste instantie nog improviseren bij het invullen van de spitspositie. De Duitser liet Christian Pulisic als valse nummer 9 starten, met Ziyech in een rol vanaf rechts en Callum Hudson-Odoi vanaf links. De aanvallers van de thuisploeg werden in de eerste helft al vaak gevonden. Chelsea speelde ijzersterk, met en zonder bal. Juventus werd geen tijd om op te bouwen gegund.

In de 25ste minuut kwam Chelsea uit een corner verdiend op voorsprong. Uit een corner van Ziyech belandde de bal via Antonio Rüdiger bij Trevoh Chalobah, die van dichtbij hard en hoog raak schoot: 1-0. Kort daarna voorkwam Thiago Silva met een geweldige ingreep dat Juventus gelijkmaakte, hij werkte de bal vlak voor de lijn weg nadat Álvaro Morata de uitgekomen Édouard Mendy had geklopt met een stiftje.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De genoemde kans was een van de weinige dreigende momenten van Juventus in Londen. Chelsea denderde in de tweede helft door en liep via Reece James uit. Uit een voorzet van Ben Chilwell kopte De Ligt de bal weg, maar de Oranje-international bracht onbedoeld James in stelling. De 21-jarige Engelsman aarzelde niet en knalde raak in de verre hoek: 2-0. Met die goal was het onderling resultaat van Chelsea in het voordeel ten opzichte van Juventus, waardoor The Blues virtueel koploper werden in Groep H.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De koppositie werd via Callum Hudson-Odoi verder veiliggesteld. De buitenspeler maakte na een knappe actie van Ruben Loftus-Cheek de 3-0. Zo waren het drie spelers van 22 jaar of jonger uit de Chelsea-opleiding die voor de grote voorsprong zorgde. Het geeft de indrukwekkende prestatie tegen De Oude Dame ongetwijfeld nog wat meer glans voor de Engelse grootmacht, die in de voorbije decennia juist worstelde met het laten doorstromen van eigen jeugd.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De voorsprong werd zonder problemen over de streep getrokken en in de extra tijd zelfs nog uitgebreid. Uit een scherpe voorzet van Ziyech, die in balbezit kwam na een blunder van Weston McKennie, liep invaller Timo Werner de bal binnen: 4-0. Bij Tuchel en co kan het vizier op Manchester United-thuis, de topper die komende zondag op het programma staat.

Malmö FF
Malmö FF
1 - 1
Zenit Sint-Petersburg
Zenit Sint-Petersburg

Het Malmö FF van trainer Jon Dahl Tomasson heeft een bijna zekere zege uit handen gegeven. De oud-Feyenoorder zag routinier Soren Rieks de score in de 28ste minuut openen. De voorsprong leek met ex-Ajacied Niklas Moisander in de basis over de streep te worden getrokken. Malmö mazzelde bij een gemiste strafschop van Artem Dzyuba en kon zich al bijna rijk rekenen toen de Russen vlak voor tijd met tien man verder moesten na rood voor Dmitri Chistyakov. Toch ging het nog mis voor Malmö. Yaroslav Rakitsky zorgde in de 92ste minuut met de 1-1 vanaf de strafschopstip voor het slotakkoord. Zo blijft Malmö na vijf duels zonder zege in de poulefase en is Zenit zeker van plek drie.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep H UEFA Champions League 2021/2022

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
6
5
0
1
10-6
+4
15
2
Chelsea
6
4
1
1
13-4
+9
13
3
Zenit Sint-Petersburg
6
1
2
3
10-10
0
5
4
Malmö FF
6
0
1
5
1-14
-13
1
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.