Chelsea krijgt lastig Leeds na uitvallen Ziyech alsnog op de knieën

Reacties

Bij de terugkeer van een deel van de fans op Stamford Bridge is Chelsea erin geslaagd een vroege achterstand tegen Leeds United om te zetten in een overwinning. Dankzij de zege zijn de Londenaren voor even koploper van de Premier League. 

Chelsea krijgt lastig Leeds na uitvallen Ziyech alsnog op de knieën
© Pro Shots
Chelsea
Chelsea
3 - 1
Leeds United
Leeds United

Onder toeziend oog van zo'n 2000 fans werd er afgetrapt op Stamford Bridge. Voor het eerst sinds de coronacrisis waren er dit weekend weer wat supporters welkom in de Premier League. Zij zagen de thuisploeg in de openingsfase twee goede kansen krijgen om op voorsprong te komen. Eerst werd een schot van Hakim Ziyech goed gepareerd door Illan Meslier en uit de daaropvolgende hoekschop kopte Olivier Giroud rakelings naast.

Amper een minuut later lag de bal aan de andere kant in het net. Een messcherpe counter raakte de Chelsea-defensie in het hart. Het doelpunt werd gemaakt door Patrick Bamford, die profiteerde van onoplettendheid bij doelman Edouard Mendy. Bamford, tussen 2012 en 2017 speler van The Blues, tekende daarmee voor zijn achtste competitietreffer in tien Premier League-optredens dit seizoen.

Bij de gelijkmaker van Chelsea waren de schijnwerpers gericht op de spits van het andere team, toen Giroud nog maar eens liet zien waarom sinds deze week het volste vertrouwen geniet van manager Frank Lampard. De Fransman scoorde afgelopen woensdag liefst vier keer in de Champions League tegen Sevilla en onderstreepte zijn bloedvorm nog maar eens tegen Leeds. Op aangeven van Reece James trok hij de stand gelijk.

Tegenvaller voor Lampard was dat hij kort na de gelijkmaker Ziyech noodgedwongen naar de kant moest halen. De aanvallende middenvelder greep naar zijn hamstring en werd vervangen door Christian Pulisic. Chelsea moest op jacht naar de voorsprong, maar werd daarin niet geholpen door de wederom onzichtbare Kai Havertz. Landgenoot Timo Werner liet zich meer zien, maar was op zijn beurt ongelukkig in de afwerking.

Een standaardsituatie bood soelaas voor Chelsea. Na dik een uur kopte verdediger Kurt Zouma knap hard raak. Met de rollen omgedraaid was het Leeds dat zich mondjesmaat meldde voor het doel van Mendy, maar vlak voor tijd werd het duel definitief beslist. Invaller Pulisic liet zien een adequate vervanger van Ziyech te zijn, door op aangeven van Werner af te ronden: 3-1. 

Premier League

Stand Premier League 2020/2021

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
27
5
6
83-32
+51
86
2
Manchester United
38
21
11
6
73-44
+29
74
3
Liverpool
38
20
9
9
68-42
+26
69
4
Chelsea
38
19
10
9
58-36
+22
67
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Meer Leeds United
Meer over Leeds United
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.