Chelsea klopt Van Dijk-loos Southampton en legt druk bij United

Reacties

Chelsea was zaterdag tachtig minuten heer en meester tegen Southampton, maar in de slotfase ging het nog bijna mis. Uiteindelijk slaagde de ploeg van manager Antonio Conte er in de zege over de streep te trekken: 1-0.

Chelsea klopt Van Dijk-loos Southampton en legt druk bij United

Na de midweekse 1-4 nederlaag tegen Leicester City besloot Southampton-manager Mauricio Pellegrino in te grijpen. Virgil van Dijk, wiens naam weer volop in verband gebracht wordt met een winterse transfer, werd verrassend genoeg gepasseerd. Wesley Hoedt kreeg de voorkeur en vormde een centrum met Maya Yoshida (ex-VVV).

Al snel werd duidelijk dat Southampton vooral naar Stamford Bridge was gekomen om niet te verliezen. De ploeg speelde zeer verdedigend en liet Chelsea het spel maken. Het leverde grote kansen op voor Marcos Alonso, Willian en Pedro, die zelfs de paal raakte.

Het voor Chelsea bevrijdende doelpunt viel pas in de extra tijd van de eerste helft. Alonso plaatste een vrije trap vanaf dertig meter fraai langs de muur, al leek zijn inzet houdbaar voor doelman Fraser Forster. De Engelse international greep echter mis: 0-1.

Marcos Alonso viert feest na zijn winnende doelpunt tegen Southampton.
Marcos Alonso viert feest na zijn winnende doelpunt tegen Southampton.

Ook in de tweede helft bleef Chelsea heer en meester, al ontbrak het bij de regerend landskampioen vaak aan een goede eindpass of de juiste afronding. Toen de afronding wel goed was bij Eden Hazard, werd het doelpunt afgekeurd omdat aangever Cesc Fàbregas buitenspel stond.

Forster maakte zijn eerdere fout enigszins goed door een pegel van Alonso uit de bovenhoek te ranselen, zoals hij ook een antwoord had op een goede inzet van Álvaro Morata. Southampton liet zich aanvallend pas gelden toen Charlie Austin inviel. De spits kreeg twee goede kansen, maar liet Chelsea ontsnappen.

Chelsea legt de druk door de zege weer bij Manchester United. De Londenaren hebben 38 punten, maar speelden een wedstrijd meer dan nummer twee United, dat zondag op bezoek gaat bij West Bromwich Albion. Southampton staat met achttien punten twaalfde. Manchester City is met een enorme afstand koploper met 49 punten.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.