Chelsea houdt bij Southampton ongeslagen status overtuigend in stand

Chelsea heeft na twee remises weer het zoet van een overwinning in de Premier League geproefd. Southampton werd het slachtoffer.

Southampton
Southampton
0 - 3
Chelsea
Chelsea

Chelsea-manager Maurizio Sarri had donderdag enkele van zijn sterren rust gegeven in de Europa League. Voor het bezoek aan Southampton werd onder anderen Eden Hazard in ere hersteld als basiskracht. Juist de Belg brak op St. Mary's na een half uur de ban en legde zo de basis voor het behoud van de ongeslagen status onder de Italiaan.

Chelsea had vanaf de aftrap een overwicht zonder dat om te kunnen zetten in een doelpunt. Dat veranderde in de dertigste minuut. Ross Barkley smoorde een tegenaanval van Southampton in de kiem. Na zijn balverovering zette hij Hazard aan het werk. De aanvaller deed wat van hem kon worden verwacht. Zijn zevende treffer van het Premier League-seizoen betekende de 0-1.

Voor Southampton, waar Wesley Hoedt voor rust na een actie op Olivier Giroud ontsnapte aan een strafschop, was dat een gevoelige tik aangezien de thuisploeg ook kansen had gekregen de wedstrijd open te breken. Zo zag Danny Ings zijn inzet over de lat gaan.

Na bijna een uur verdween de hoop van Southampton achter de horizon. Giroud bracht de bal na een vrije trap van Willian met een omhaal voor het doel van The Saints, waar Ross Barkley van dichtbij de 0-2 kon binnentikken. Met zijn eerste doelpunt in dienst van Chelsea besliste de middenvelder wedstrijd. Southampton probeerde het wel, maar de kansen leverden geen treffer op.

Chelsea deed in blessuretijd nog wel van zich spreken. Op aangeven van Hazard tekende invaller Álvaro Morata, donderdag tegen MOL Vidi FC de matchwinner, met een wippertje voor de eindstand.

Chelsea is met de zege de nieuwe koploper in de Premier League, al is die status van zeer tijdelijke aard aangezien Liverpool - Manchester City nog op het programma staat.