'Chelsea hoopt Aké terug te halen met dubbelslag bij City'

Reacties

Nu de overname van de club is afgerond roert Chelsea zich steeds meer op de transfermarkt. Matthijs de Ligt werd al in verband gebracht met The Blues en nu verschijnt ook een andere Nederlander op het lijstje: Nathan Aké. Een terugkeer van de verdediger zou onderdeel moeten worden van een dubbelslag bij Manchester City.

'Chelsea hoopt Aké terug te halen met dubbelslag bij City'
© Pro Shots

Volgens The Telegraph is Chelsea namelijk in gesprek met City over Aké en Raheem Sterling. Mede-eigenaar Todd Boehly zou maandag bij de kampioen van Engeland hebben geïnformeerd naar de status van beide spelers. Sterling staat hoog op de verlanglijst van manager Thomas Tuchel, terwijl Aké de defensie moet versterken. Tuchel had volgens de krant al een oogje op Aké toen hij trainer was van Borussia Dortmund.

Na het vertrek van Andreas Christensen en Antonio Rüdiger wil Chelsea twee nieuwe verdedigers vastleggen. Door de naam van De Ligt zou met potlood een streep zijn gezet vanwege de hoge vraagprijs van Juventus. Naast Aké denkt Chelsea nu aan Jules Koundé van Sevilla. Aké staat naar verluidt open voor een terugkeer op Stamford Bridge, waar hij in 2011 binnenkwam en zes jaar later vertrok naar AFC Bournemouth.

De komst van Sterling zou verrassend zijn. De 27-jarige aanvaller speelt al sinds 2015 bij City en is een van de beste aanvallers van de club. Hij ligt echter ook nog maar een jaar vast, waardoor hij zijn contract zal moeten verlengen om een zomerse verkoop te voorkomen. Chelsea zou denken aan Raphinha (Leeds United), Richarlison (Everton) en Ousmane Dembélé (Barcelona) als alternatieven.

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.