Chelsea handelt razendsnel en dreigt Arsenal en Barça af te troeven

Reacties

Chelsea heeft momenteel de beste papieren om met Raphinha aan de haal te gaan. De smaakmaker van Leeds United wordt begeerd door Arsenal en Barcelona, maar The Blues hebben grote stappen gezet richting zijn komst.

Chelsea handelt razendsnel en dreigt Arsenal en Barça af te troeven
© Pro Shots

Volgens Sky Sports worden er zeer serieuze gesprekken gevoerd tussen Chelsea en Leeds. De berichtgeving van The Athletic gaat nog iets verder: de doorgaans goed ingevoerde sportwebsite spreekt van een mondeling akkoord over een bedrag van meer dan 55 miljoen pond (ofwel meer dan 64 miljoen euro). Romano meldt zelfs dat Leeds een officieel bod heeft geaccepteerd van ergens tussen de 70 en 75 miljoen euro, inclusief bonussen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Hoewel de berichtgeving dus uiteenloopt, is duidelijk dat Chelsea aanstalten maakt voor de komst van Raphinha. Een eerste bod van Arsenal werd onlangs geweigerd door Leeds en volgens Romano bleek een tweede bod, dat dinsdag mondeling werd uitgebracht, ook niet toereikend. Het eveneens geïnteresseerde Barcelona heeft momenteel niet de financiële middelen om de concurrentie af te troeven.

Raphinha wordt zakelijk bijgestaan door voormalig Barcelona-middenvelder Deco, die nu in gesprek is met Chelsea om tot een persoonlijk akkoord te komen. De nieuwe eigenaar Todd Boehly wil spijkers met koppen slaan en zou al een eerste contractvoorstel hebben gedaan. Thomas Tuchel geldt als groot bewonderaar van Raphinha, die vorig seizoen goed was voor 11 doelpunten in 35 competitieduels en al negen interlands voor Brazilië speelde. Tuchel hoopt deze zomer twee buitenspelers te verwelkomen: Raheem Sterling moet overkomen van Manchester City.

Leeds hoopt de opvolger van Raphinha overigens uit de Eredivisie te halen. Het management van Cody Gakpo is momenteel in gesprek met de Premier League-club. PSV wil ongeveer veertig miljoen euro voor de aanvaller, die ook van Liverpool, Arsenal, Manchester City en Bayern München heeft kunnen horen wat hun plannen met hem zijn.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.