Chelsea gaat door waar het gebleven was: eerste miljoenenaankoop binnen

Reacties

Chelsea heeft de komst van Kendry Paez bevestigd. Daarmee is de eerste zomeraanwinst van de Londense club een feit. De middenvelder wordt overgenomen van Independiente del Valle en heeft naar verluidt twintig miljoen euro gekost. Hij komt pas op zijn achttiende over naar Engeland.

Chelsea gaat door waar het gebleven was: eerste miljoenenaankoop binnen
© Pro Shots

De afgelopen twee transferwindows gaf Chelsea meer dan zeshonderd miljoen euro aan transfersommen uit. Die strategie sorteerde niet het gewenste effect. The Blues ontsloegen na Thomas Tuchel ook Graham Potter en diens vervanger Frank Lampard kon de meubelen eveneens niet redden. Chelsea eindigde als twaalfde in de Premier League en speelt daardoor volgend seizoen geen Europees voetbal.

De teleurstellende sportieve resultaten weerhouden de clubleiding er niet van om deze zomer opnieuw flink geld te investeren. Paez staat te boek als groot talent in Ecuador. De middenvelder is pas zestien jaar en maakte al zijn debuut in het eerste elftal van Independiente. Volgens Sky Sports is een bedrag van twintig miljoen euro gemoeid met de transfer.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Chelsea geeft Paez nog twee jaar de tijd om te rijpen in zijn thuisland. Pas na zijn achttiende verjaardag zal hij overkomen naar Londen. De Premier League-club omschrijft de speler op de clubwebsite als: 'Een van de slimste en meest creatieve jonge talenten die er zijn, dankzij zijn combinatie van behendig dribbelen samen met de visie en techniek'.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.