Chelsea doorstaat dankzij Mendy en Chilwell 'heet avondje' bij Brentford

Reacties

Chelsea heeft met veel pijn en moeite een overwinning geboekt bij Brentford. Voor rust was er weinig aan de hand voor The Blues, die via Ben Chilwell tot scoren kwamen, maar in de tweede helft ontpopte keeper Édouard Mendy zich tot de grote man bij de Londenaren.

Chelsea doorstaat dankzij Mendy en Chilwell 'heet avondje' bij Brentford
Brentford
Brentford
0 - 1
Chelsea
Chelsea

Chelsea wist dat eerder op de dag Liverpool en Manchester City hun wedstrijden hadden gewonnen. The Blues wachtten een op papier lastige avond tegen nieuwkomer in de Premier League Brentford, dat een sterke start van het seizoen beleefde. Eind vorige maand wist de formatie van de Deense trainer Thomas Frank Liverpool op een gelijkspel te houden in Brentford Community Stadium (3-3).

Chelsea, bij wie de zieke Hakim Ziyech ontbrak, ontsnapte na twintig minuten aan een achterstand. Bryan Mbeumo raakte tot opluchting van de bezoekers uit Londen de paal. In de counter die daaruit volgde wist Romelu Lukaku het net te vinden op aangeven van Timo Werner, maar de Belg stond net aan buitenspel op het moment dat hij keeper David Raya passeerde.

Het duurde uiteindelijk tot vlak voor rust totdat Chelsea het veldoverwicht in de stand tot uitdrukking liet komen. César Azpilicueta verzond een voorzet naar Lukaku, waarna de bal via de spits voor de voeten van de mee opgekomen Chilwell belandde. De linkervleugelverdediger volleerde de bal vervolgens fraai binnen. Voor Chilwell was het zijn derde goal in drie opeenvolgende wedstrijden voor Chelsea en Engeland. Dat zijn evenveel doelpunten als in zijn voorgaande 33 officiële duels.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Rug tegen de muur
Brentford knokte zich in de tweede helft meer in de wedstrijd en schroomde de fysieke strijd met Chelsea niet. Dat leidde niet direct tot kansen voor het doel van Mendy. Juist aan de andere kant dook Lukaku opeens gevaarlijk op, maar in kansrijke positie werkte hij de bal over. Brentford trok vervolgens weer ten strijde en was heel dicht bij de gelijkmaker: voor de tweede keer op de avond raakte Mbeumo de paal.

In de slotminuten voerde Brentford de druk steeds verderop en bracht Chelsea aan het wankelen. Mendy keerde eerst een schot van invaller Saman Ghoddos, waarna Trevoh Chalobah bij een nieuwe poging van Mathias Jensen de bal voor de doellijn weg werkte. Even later schoot Pontus Jansson van dichtbij hard in het gezicht van Mendy, die nauwelijks weet had van de redding. In de extra tijd ontpopte Mendy zich voor de zoveelste keer tot een reddende engel. Met een katachtige reflex voorkwam hij dat Christian Nörgaard met een geweldige omhaal Brentford nog een punt bezorgde.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Premier League

Stand Premier League 2021/2022

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
29
6
3
99-26
+73
93
2
Liverpool
38
28
8
2
94-26
+68
92
3
Chelsea
38
21
11
6
76-33
+43
74
4
Tottenham Hotspur
38
22
5
11
69-40
+29
71
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.