'Chelsea biedt topdoelwit aan, maar Barcelona heeft liever cash'

Reacties

Chelsea heeft een bod uitgebracht op Pierre-Emerick Aubameyang, zo meldt The Athletic vrijdagavond. De Londenaren zouden zich hebben gemeld met een bedrag van 15 miljoen pond, omgerekend 17,7 miljoen euro. Daarbovenop komt de komst van Marcos Alonso. Volgens journalist Fabrizio Romano wil Barcelona liever cash, omdat Jules Koundé nog ingeschreven moet worden voor de competitie. 

'Chelsea biedt topdoelwit aan, maar Barcelona heeft liever cash'
© Pro Shots

Donderdag schreef journalist Gerard Romero dat Chelsea een bedrag van 27 miljoen euro had gereserveerd voor Aubameyang, maar het eerste bod is dus anders opgebouwd: 17,7 miljoen euro plus Alonso. Het bod zou normaliter erg interessant zijn voor de club, want het geld is hard nodig en Alonso staat al langer op het lijstje. Er is echter meer geld nodig om aanwinst Jules Koundé te kunnen inschrijven voor La Liga en dus zou Barcelona liever cash zien dan Alonso. 

Alonso wordt sinds mei in verband gebracht met Barcelona. De linksback is afkomstig uit de jeugdopleiding van rivaal Real Madrid en speelde in 2010 één wedstrijd in het eerste elftal van De Koninklijke. Via Bolton Wanderers en Fiorentina kwam hij in 2016 terecht bij Chelsea, waarvoor Alonso tot 212 officiële wedstrijden kwam.

Xavi, de trainer van Barcelona, wil Aubameyang eigenlijk bij de ploeg houden. Zijn vertrek zou echter helpen om de financiële zorgen te verlichten. Chelsea-trainer Thomas Tuchel werkte bij Borussia Dortmund tussen 2015 en 2017 samen met Aubameyang. De 33-jarige Gabonees kan bij Chelsea aanzienlijk meer geld verdienen dan hij in Barcelona doet. In januari van dit jaar vertrok hij nog uit Londen, toen hij Arsenal inruilde voor Barcelona.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.